Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bulunan Rantisi ve Nasr Çocuk Hastanelerinin, İsrail ordusu tarafından kuşatıldığı belirtildi. Gazze Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, bu bölgedeki hastanelerin İsrail işgali altında olduğu ve kritik durumda bulunan hastalara hizmet veremeyecek hale geldiği ifade edildi.

OKSİJEN VE TEMEL İHTİYAÇLARIN YOKLUĞU TEHLİKE YARATIYOR

Bakanlık açıklamasında, "Rantisi ve Nasr Çocuk Hastaneleri, İsrail işgali nedeniyle oksijen tanklarının durdurulduğunu ve hasta çocukların ölüm tehlikesi altında olduğunu" vurguladı. Ayrıca, kuşatılan hastanelerde bulunan yerinden edilmiş kişiler ve sağlık çalışanlarının gıda ve su ihtiyaçlarının karşılanamadığı belirtildi.

HASTANELERİN HİZMET DURDURMASI TEHLİKESİ

Sağlık Bakanlığından yapılan başka bir açıklamada, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki hastanelerin hizmetlerini durdurma noktasına geldiği kaydedildi. Açıklamada, "Sağlık hizmetlerinin sürdürülmesi için tüm çabalarımızı tükettik. Gazze kenti ve kuzeyindeki hastanelerin hizmet dışı kalmasına sadece birkaç saat kaldı." ifadelerine yer verildi.

ULUSLARARASI TOPLUMA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

Açıklamada, özellikle İslam ve Arap dünyası başta olmak üzere tüm dünyaya, "büyük bir felaket yaşanmadan önce hastanelere acilen tıbbi malzeme ve yakıt ulaştırılması" çağrısında bulunuldu. Bu durumun, bölgedeki sağlık krizini daha da derinleştireceği endişesi taşınıyor.