Ünlü tarihçi ve yazar İlber Ortaylı geçtiğimiz günlerde uçakta aniden fenalaşmış ve apar topar hastaneye kaldırılmıştı. Ortaylı’nın tansiyon sorunu sebebiyle kendini iyi hissetmediği belirlenmişti. Ünlü isimden gelen başka bir haber yeniden sevenlerini üzdü. 

Bilecik Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında planlanan sempozyum, İlber Ortaylı'nın sağlık durumu nedeniyle iptal edildi.

Bilecik Belediyesi, planlanan sempozyum ertelendiğine dair bir açıklama yaptı. Ortaylı'nın rahatsızlığı, hayranları ve takipçileri arasında endişe yarattı.

UÇAKTA RAHATSIZLANMIŞTI

Daha önce de sağlık sorunları nedeniyle gündeme gelen İlber Ortaylı, geçen Nisan ayında Türk Hava Yolları'nın İzmir-İstanbul seferinde tansiyon problemi yaşamış ve uçağın kalkışı ertelenmişti. O dönemde yapılan müdahaleler sonrası durumunun iyi olduğu açıklanmıştı.

Öte yandan, Ortaylı'nın geçtiğimiz aylarda katarakt ameliyatı geçirdiği ve bu nedenle görme sorunları yaşadığı biliniyor. Birçok canlı yayında göz yorgunluğu, baş ağrısı ve ışığa karşı hassasiyet gibi şikayetlerde bulunan Ortaylı, bu süreçte sağlık sorunları nedeniyle sıkça gündeme gelmişti. Ortaylı'nın sevenleri, tarih profesörünün bir an önce sağlığına kavuşmasını umut ediyor.

Editör: Ceyda Taylan