Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İspanya'da gerçekleştirilen uluslararası yatırımcı toplantıları çerçevesinde finans kuruluşları yöneticileriyle bir araya geldi. Bakan Şimşek, İspanya merkezli 2 trilyon dolar büyüklüğündeki şirketlerin ve finans sektörünün yöneticileriyle görüşmeler yaptı.

mehmet şimşek ispanya

“TÜRKİYE’YE OLAN YATIRIM İŞTAHI CANLANACAK”

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, haberleşme, finans, enerji, sağlık, turizm, otomotiv ve tekstil sektörlerinden yatırımcıların Türkiye'nin büyüme potansiyeline ve sunduğu fırsatlara büyük bir ilgi gösterdiğini belirtti. BBVA'nın ev sahipliğinde gerçekleşen görüşmelerin verimli geçtiğini ifade eden Şimşek, uluslararası yatırımcıların Türkiye'ye olan yatırım iştahının canlanmasına ve uluslararası yatırımların artmasına katkı sağlayacağını vurguladı.

Bakan Şimşek, yaptığı paylaşımda ayrıca birebir görüşmeler ve geniş yatırımcı toplantılarına büyük bir ilgi olduğunu ve programın sonuçlarının merakla takip edildiğini belirtti. Orta Vadeli Programın ülkeye yönelik yatırım iştahının artmasına önemli katkı sağlayacağına dikkat çekti.