Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, devreye girecek Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi için sosyal medya hesabı X'ten paylaşım yaptı. 

Şimşek,  "2025 yılı başında devreye alacağımız Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi ile akaryakıt tüketimi dijital olarak takip edilecek. Ticari taşıtlarda zorunlu, bireysel taşıtlarda ilk etapta isteğe bağlı olacak sistemle akaryakıt istasyonlarındaki vergi kaybının önlenmesi ve kayıt dışılığın azaltılması sağlanacak.  Hedefimiz genel vergi oranlarını artırmadan, kayıt dışılığı azaltmak ve harcama kesintileriyle birlikte mali disiplinimizi daha da güçlendirmektir.  Vergide adalet ve etkinliği artıracak çalışmalarımıza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. 

ULUSAL TAŞIT TANIMA SİSTEMİ NEDİR?

Gelecek yılbaşından itibaren vergi mükelleflerine ait ticari araçlar için yürürlüğe girecek Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’yle 8 milyon aracın 713 milyar liralık akaryakıt tüketimi dijital olarak takip edilecek. Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi'nin Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından devreye alınacak sistemle, elle plaka girişi ve bu sayede usulsüz akaryakıt fişi düzenlenmesi engellenerek akaryakıt istasyonlarındaki vergi kaybının önlenmesi için önemli bir adım atılmış olacak.

Editör: Haber Merkezi