Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda yeniden başkan seçilen Oğuz Tongsir, sosyal medya üzerinden yapılan iddialar üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak görevden alındı. Seçimde Tongsir, 499 oy alarak rakibi İsmail Er’i geride bırakmıştı. Ancak, seçim sonrası Er ve destekçileri tarafından usulsüzlük yapıldığı yönünde suçlamalar dile getirildi. Tongsir konuyla ilgili olarak 'Seçimi kaybetmiş malum kişilerin sosyal medyada yaptığı asılsız ihbar üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından bir tedbir olarak geçici bir süre TSYD Başkanlığından uzaklaştırılmış bulunuyorum" açıklamasını yaptı.

SEÇİMLE GELDİK SEÇİMLE GİDERİZ

Tongsir, dernek üyelerine gönderdiği mesajda bu iddialara sert tepki göstererek, “Biz seçimle geldik, seçimle gideriz” ifadesini kullandı. Tongsir, Anadolu'dan gelen gazetecilerin usulsüz bir şekilde genel kurula davet edildiği ve bu sayede seçimleri kazandığına yönelik suçlamaların asılsız olduğunu belirtti. Ayrıca, kayyum atanması kararına ilişkin olarak kısa süre sonra yeniden görevine döneceğine inandığını vurguladı.

RAKİBİ İSMAİL ER'DEN SERT AÇIKLAMA

Seçimde Oğuz Tongsir'in rakibi olan İsmail Er ise sosyal medya hesabı üzerinden, başkanın görevden alınmasını TSYD'de yaşanan usulsüzlüklere bağlayarak Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın bu kararı verdiğini ileri sürdü. İsmail Er şu ifadeleri kullandı: " Üyesi olmaktan onur duyduğum TSYD tesislerine başı kapalı olduğu için alınmayan üylerimiz, eşlerine yapılan hukuk dışı  saldırı sonucunda Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı yetkililerinin incelemeleri sonucunda seçimlerde yaptığı usulsüzlükler nedeniyle görevden alınan Başkan Oğuz Tongsir ve yönetimin yerine kayyum atanmıştır. 

Genç ve dinamik ekip geliyor. 2000 emekçi medya yeni oluşum için çalışmalarını hassasiyetle sürdürüyor. TSYD resmi sitesinde Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın aldığı kararı hukuk dışı sayması devletin varlığını saymaması TSYD üyelerinin tepkilerine neden oldu! 

Editör: Haber Merkezi