İstanbul'da 21 bebek ölümünden sorumlu tutulan 'Yenidoğan çetesi'nin elebaşı olduğu iddia edilen doktor Fırat Sarı'nın, 10 ay önce YouTube'da yayınlanan bir programa katıldığı öğrenildi. Sarı, katıldığı programda 'Yenidoğan nedir?' konusunu ele alarak, 21-22 haftalık bebeklerin bile yaşatılabileceğini belirtti.

İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonla çetenin çökertilmesi, bebek acil hastalarının haksız kazanç sağlamak amacıyla önceden anlaşılan özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edilmesiyle ilgiliydi. İddialara göre, bu süreçte 21 bebek ölümüne neden olundu.

582 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Söz konusu çete ile ilgili hazırlanan iddianamede, Fırat Sarı hakkında 10 kez "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi", "nitelikli dolandırıcılık", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve 11 kez "resmi belgede sahtecilik" suçlarından toplamda 582 yıl 9 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

SKANDAL AÇIKLAMALAR!

Fırat Sarı, katıldığı Kadınca TV yayınında, prematüre bebeklerin tanımını yaparken, "Ortalama 40 hafta ama biz literatürde 37 haftanın altını prematüre olarak tabir ediyoruz. 37 haftanın altında doğan bebekler, işte şu an 21-22 haftaya kadar bebekler bile yaşatılabiliyor," ifadelerini kullandı. Bu açıklamaların ardından, Sarı'nın rolü ve bu tür bir çetenin varlığına dair sorular gündeme gelirken, sağlık sektöründeki etik ve güvenilirlik tartışmaları yeniden alevlendi.

Editör: Haber Merkezi