Vergi mükellefleri, geçici vergi ödeme tarihlerinin uzatılıp uzatılmadığını merak ediyor. Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 32. ve Gelir Vergisi Kanunu'nun mükerrer 120. maddelerine göre, geçici vergi beyannameleri, ilgili üç aylık dönemi izleyen ikinci ayın 17. günü akşamına kadar vergi dairesine sunuluyor ve aynı gün içerisinde ödemeler gerçekleştiriliyor. Peki, Geçici vergi 2024 son gün ne zaman, uzatıldı mı? Vergi ödeme tarihleri ne zaman bitiyor? İşte detaylar..

Vergi Aa1

2024 GEÇİCİ VERGİ UZATILDI MI, SON GÜN NE ZAMAN?

Geçici vergi 2024 ödeme tarihleri hakkında bir açıklama geldi. Gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri uzatıldı. Geçici vergi ödemeleri, 17 Mayıs 2024 günü sonuna kadar verilmesi gereken 2024 I. Geçici Vergi Dönemine ait Gelir ve Kurum Geçici Vergi Beyannamelerinin verilme süreleri ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri 22 Mayıs 2024 Çarşamba günü sonuna kadar uzatılmıştır.

Emlak-vergisi-ilk-taksit-ne-zaman-nasıl-ödenir-3

Söz konusu uzatma, ilgili geçici vergi dönemi itibariyle beyanname verme tarihi 17 mayıs 2024 günü sonu itibariyle beyanname verme tarihi 17 Mayıs 2024 günü sonu olan özel hesap dönemine tabi mükellefleri de kapsayacaktır.

Editör: Nurseli Fırat