Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyünde ilginç bir olay yaşandı. Selim Orhan, akşam ahıra kapattığı koyunlarının sabah yerlerinde olmadığını fark etti. Kendi imkanlarıyla bir süre çevrede ve vadilerde arama yapan Orhan, koyunlarını bulamayınca çalınmış olabileceklerini düşünerek durumu jandarma ekiplerine bildirdi.

NEVŞEHİR KORUN SÜRÜSÜ1

EKİPLER HAREKETE GEÇTİ

İhbar üzerine Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve Ürgüp ilçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, koyunların bulunması için çalışmalara başladı.

NEVŞEHİR KORUN SÜRÜSÜ3

GÜVENLİK KAMERALARI İNCELENDİ

Jandarma ekipleri, çevredeki güvenlik kameralarını inceleyerek Selim Orhan'ın komşusunun güvenlik kamerası görüntülerini izledi. Görüntülerde, gece saatlerinde 26 koyunun araziye doğru ilerlediği tespit edildi. Bunun üzerine jandarma ekipleri, önce karadan ardından havadan geniş çaplı bir arama başlattı. Ancak uzun süren aramalardan sonuç alınamayınca Jandarma Asayiş Timleri, İnsansız Hava Araçları (İHA/DRON) kullanarak arazide geniş çaplı bir arama gerçekleştirdi.

NEVŞEHİR KORUN SÜRÜSÜ2

FİRARİ KOYUNLAR SAHİBİNE TESLİM EDİLDİ

Yapılan arama neticesinde, kaybolan 26 koyun yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunarak sahibine teslim edildi. Koyunlarına kavuşan Selim Orhan, yaşadığı deneyimi paylaşarak jandarmaya teşekkür etti. Orhan, "Koyunlarımı akşam ahıra kapatmıştım. Sabah otlatmaya götürmek için geldiğimde kapının açık olduğunu ve koyunların olmadığını fark ettim. Çalınmış olabileceklerini düşündüğüm için jandarmaya haber verdim. Her yeri aradık taradık, en sonunda dron ile izlerini bulduk. Jandarmadan Allah razı olsun, iyi ki varlar. Onlar olmasa biz ne yapardık. Jandarma bizim her şeyimiz. Onlar bizim Mehmetlerimiz" ifadelerini kullandı.