İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Han Yunus kentinde sivillerin bulunduğu bir evi bombaladı. Filistin İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, saldırıya uğrayan ev, Absan el-Cedide beldesinde yaşayan Şahin ailesine ait.

BEYT LAHYA VE NUSAYRAT MÜLTECİ KAMPI'NDAKİ HAVA SALDIRILARI

İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahya beldesi ve Nusayrat Mülteci Kampı'nda iki eve yönelik hava saldırıları düzenleyerek 13 Filistinliyi öldürdü. WAFA ajansının haberine göre, Nusayrat Mülteci Kampı'nda Bedevan ailesinin evi bombalanırken, Beyt Lahya'da bir evin enkazından 7 Filistinlinin cansız bedeni çıkarıldı.

EL-HUDA CAMİSİ'NİN ARKASINDAKİ SALDIRI

Aynı bakanlıktan yapılan başka bir açıklamada, Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki El-Huda Camisi'nin arkasında bulunan bir grup Filistinli'nin İsrail savaş uçakları tarafından hedef alındığı belirtildi.

AMBULANS HİZMETLERİNDE ZORLUKLAR

İsrail'in devam eden bombardımanları nedeniyle, ambulansların yaralıları ve ölenlerin naaşlarını taşıma konusunda büyük zorluklar yaşadığı rapor ediliyor.

İSRAİL VE HAMAS ARASINDAKİ ÇATIŞMALAR

amas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Filistinlilere ve özellikle Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine karşılık olarak 7 Ekim'de kapsamlı bir saldırı başlattı. Buna yanıt olarak İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İSRAİL VE FİLİSTİN'DEKİ CAN KAYIPLARI

İsrail, 7 Ekim'den bu yana çıkan çatışmalarda 354 askeri ve 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu. Ayrıca, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunduğu iddia ediliyor. Öte yandan, Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında 11 bin 78 Filistinli'nin öldüğünü, 27 bin 490 kişinin yaralandığını bildirdi.

BATI ŞERİA VE KUDÜS'TEKİ DURUM

Batı Şeria ve Kudüs'te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler tarafından 182 Filistinli'nin öldürüldüğü belirtiliyor.

SAĞLIK TESİSLERİNE YÖNELİK SALDIRILAR

İsrail ordusu, Gazze'deki en büyük sağlık tesisleri olan Şifa Hastanesi, Nasr Çocuk Hastanesi, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini, ayrıca Filistin Kızılayına bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini bombaladı.

HİZBULLAH VE İSRAİL ARASINDAKİ ÇATIŞMALAR

8 Ekim'den bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda 70 Hizbullah mensubu ve 4 İsrail askeri öldü.