Milyonlarca çalışan erken emeklilik hayalleri kurmaya devam ederken sevindiren bir gelişme yaşandı. EYT'siz erken emeklilk şansı çalışanlara adeta göz kırptı. Ancak EYT yasasının bazı şartları bulunuyordu. 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olması aranan en önemli şarttı. O sebeple de EYT’yi kıl payı kaçıran çok sayıda vatandaşımız oldu. Şimdi  EYT’siz erken emeklilik fırsatları araştırılıyor. Ve Nihayet SGK uzmanları o formülü açıkladı. İşte yaş şartı olmadan az primle erken emeklilik fırsatları 

Para-4

BU DETAYA DİKKAT! 

Erken emeklilik, milyonlarca çalışanın en büyük Hayallerinden biri. EYT yasası bu konuda çok önemli bir fırsat sundu ancak 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlar bu düzenlemeden yararlanabildiği. 1999 sonrası sigortalı olanlar için de borçlanma yöntemi ile erken emeklilik imkanı var.4A 4B 4C sigorta türüne göre çalışan herkesi kapsayan Doğum ve askerlik borçlanması ile emeklilik yaşını 2 ile 6 yıl arasında öne çekmek mümkün. Askerlik borçlanması erkek çalışanları doğum borçlanması ise kadın çalışanları kapsıyor. Ancak bu yöntemle erken emeklilik için de bazı şartlar bulunuyor.

Para1

ASKERLİK VE DOĞUM BORÇLANMASI

Erkek sigortalılar için önemli bir erken emeklilik avantajı sağlayan askerlik borçlanması, sigorta giriş tarihinden sonra askerliğini yapanlara sunuluyor. En az bir yıla kadar askerlik borçlanması yapmak ve bu süreyi de emeklilik yaşından düşmek mümkün nokta askerlik süresine göre borçlanma yapılabiliyor.Doğum borçlanması ise yine sigorta giriş tarihinden sonra çocuğu olan çalışan kadınlara sunulan bir erken emeklilik yöntemi. Sigorta giriş tarihinden sonra Çocuk dünyaya getiren kadınlar, 3 çocuğa kadar Toplamda 6 yıl doğum borçlanması yapabiliyor. Üstelik doğum borçlanması süresi de emeklilik şartlarından düşüyor. Yani Kadınlar 6 yıla kadar erken emeklilik imkanı yakalayabiliyor. 

Para N-1

SGK’DAN BİLGİ ALABİLİRSİNİZ

Doğum ve askerlik borçlanması süresini bilmiyorsanız, nasıl başvuru yapacağınızı öğrenmek istiyorsanız Sosyal Güvenlik Kurumu il ve ilçe müdürlüklerinden daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Hem askerlik borçlanması hem de doğum borçlanması emeklilik yaşından düştüğü için kadın ve erkek çalışanlar için önemli bir ayrıcalık oluyor. 

Editör: Yağmur Güzel