Eylül ayı aile destek ödeme tarihleri araştırılıyor. İhtiyaç sahiplerine yapılan aile destek ödemelerinin ne zaman hesaplara yatırılacağı merak ediliyor. 2024 Eylül ayı aile destek yardım paraları ne zaman yatacak? Birçok vatandaşın yarasına merhem olan aile sosyal yardım ödemeleri, ihtiyaç sahibi vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşte detaylar..

10 Bin Lira Olan En Dusuk Emekli Maasi Bakin Kac Para Olacak Ycan

2024 EYLÜL AYI AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan aile destek ödemelerinin yapılacağı tarih, Eylül ayının başlamasıyla birlikte merak ediliyor. Hane başına verilen Aile Destek Programı ödemeleri, 4 farklı gelir aralığı için farklı yardım tutarları ile aylık olarak ihtiyaç sahibi ailelere ödeniyor.

Ailevesosyalhizmetlerbakanlığı2

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen Aile Destek Paketi yardımı her ay destek başvurusu kabul edilen vatandaşların  hesaplarına yatırılıyor. Aile Destek Programı ödemeleri, aylık olarak hazırlanan ödeme listeleri çerçevesinde merkezi olarak yapılıyor.

Findik Destek Parasi Sorgulama Ekrani Alan Bazlı Fındık Destek Ödemeleri 2024 Ne Zaman Yatacak (2)

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ UZATILDI MI?

5 Ağustos 2024 tarihinde yapılan Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan Aile Destek Programı'na yönelik açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Aile Destek Programı'nın uzatıldığını belirterek, şunları söyledi; "2 yıldır uyguladığımız destek programımızı, sosyal devlet vasfımızın bir gereği olarak 2024 yılının sonuna kadar uzatıyoruz"

EYLÜL AYI AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı ödemelerinin 9 Ağustos itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlandığını bildirmişti. Eylül ayı Aile Destek Ödeme tarihi henüz açıklanmadı. Ödemelerin ay ortasında yatırılması bekleniyor.

Evde Bakim Maasi Yatan Iller Mart Ayi Evde Bakim Parasi Yatti Mi Evde Bakim Parasi Hangi Ille 4Mart2024 5

AİLE DESTEK YARDIMI NE KADAR, KAÇ TL?

Aile destek yardım ödemesi ne kadar, kaç TL araştırılıyor. Kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre hesaplanan Aile Destek Programı ödemelerinde, gelir miktarına göre yardım tutarı değişiklik göstermektedir. En fazla 12 ay süreyle ödemesi gerçekleştirilecek Aile Destek Programı ödemesi kapsamında hane içinde kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre ödeme tutarları şöyle:

450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL alacak.
450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL alacak.
911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL alacak.
1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olanlar: 850 TL alacak.

Evde Bakim Maasi Yatan Iller Mart Ayi Evde Bakim Parasi Yatti Mi Evde Bakim Parasi Hangi Ille 4Mart2024 1

AİLE DESTEK ÖDEMESİ SORGULAMA

Aile destek ödemesi alan vatandaşlar, ödemelerin hesaplarına yatırılıp yatırılmadığını e-Devlet üzerinden kolayca sorgulayabiliyor. Sorgulama için e-Devlet sistemi üzerinden, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" "Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" ekranına T.C kimlik numarası ile giriş yapılması gerekiyor.

EYLÜL AYI AİLE DESTEK YARDIM PARASI SORGULAMA EKRANI

Editör: Nurseli Fırat