Usta oyuncu, 3. ölüm yıldönümünde unutulmadı. Ferhan Şensoy, kendisine özel hazırlanan bir video ile anıldı. Paylaşılan o video Ferhan Şensoy'u ve tiyatro sevenleri hüzünlendirdi. Ferhan Şensoy'u üç yıl önce bugün kaybetmiştik...

FERHAN ŞENSOY KİMDİR?

Çarşamba Belediye Başkanı, tüccar Yusuf Cemil Şensoy ile ilkokul öğretmeni Müjgan Şensoy'un oğlu olarak 26 Şubat 1951'de Samsun'da dünyaya geldi. Şensoy, 1957'de Samsun'da Gazi Osman Paşa İlkokulu'na başladı. Ortaokulu Galatasaray Lisesinde okumak üzere 1961'de İstanbul'a gelen sanatçı, bir süre sonra okuldan ayrılarak Samsun'a döndü. Başarılı oyuncu 1970'te Çarşamba Lisesinden mezun oldu.

DEVEKUŞU KABAREDE SKEÇLERİ SAHNELENDİ

İlk öykü ve şiirleri 1969'da "Yeni Ufuklar" ve "Soyut" dergisinde yayınlanan sanatçı, kaleme aldığı skeçler 1970'te Devekuşu Kabare'de sahnelenmeye başladı. Aynı yıl hem Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Mimarlık Bölümüne girdi hem de Galatasaray Oyuncuları isimli amatör topluluğu hayata geçirdi. Topluluk, sanatçının yazdığı, "Je M'en Fous Bilader" adlı Türkçe-Fransızca eserin provalarını, Haldun Taner'in önderliğinde, Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nun salonunda gerçekleştirdi. Grup Oyuncuları ile 1971'de Ayfer Feray Tiyatrosunda profesyonel oyunculuğa adım atan sanatçı, ilk profesyonel yönetmenlik deneyimini ise İsmet Küntay'ın yazdığı, Paravana Kabare'nin sergilediği, "Güm Güm Güm" adlı oyunla yaptı.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu