EVDE BAKIM AYLIĞI'NA ZAM GELDİ Mİ?

"Evde bakım aylığı ne kadar olacak, kaç TL?" sorusunun yanıtı araştırılıyor. Ağır engelli ve birey başına düşen gelirin bir aylık net asgari ücretin 2/3’ünden az olan kişilerin hak sahibi olabildiği evde bakım maaşlarına zam geldi. Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur maaşlarına gelen zam belli oldu. Memur maaşlarına gelen zam oranı, birçok kalemi de etkiledi. Evde bakım maaşları da bu kapsamda Temmuz ayında zamlı ödenecek. Peki Temmuz evde bakım maaşı ne kadar oldu, kaç TL? İşte yanıtlar..

Turk Lirasi T L Para 22112023 Yandex 116

EVDE BAKIM MAAŞI KAÇ TL OLDU?

Evde bakım aylığı alan hak sahipleri, "Temmuz ayı evde bakım maaşları ne kadar olacak, yeni evde bakım maaşı kaç TL?" sorusunun yanıtını arıyor. Evde bakım maaşı alan hak sahibi vatandaşlar, yeni maaşlarının ne kadar olduğunu ve zam miktarını merak ediyor.

Turk Lirasi T L Para 22112023 Yandex 77

Evde bakım aylıklarına gelen zam, memurlara gelen zam kapsamında şekillenmektedir. Bu yıl Ocak ayında evde bakım maaşı zamlanarak, 7608,77 lira olarak belirlenmişti. Son açıklanan enflasyon rakamıyla birlikte memur ve memur emeklilerine yüzde 19.31 zam civarında zam yapıldı. Memur maaşlarına gelen zamla birlikte evde bakım aylıkları da arttı. Mevcutta 7608,77 lira olarak ödenen evde bakım maaşı, 1469,1 lira zamla birlikte 9077,1 lira oldu.

Editör: Nurseli Fırat