Son yıllarda Avrupa’da estetik operasyonlara olan ilgi giderek artarken, bu durum beklenmedik bir sorunu da beraberinde getirdi. Botoks, dolgu ve benzeri estetik işlemler yaptıran birçok kişi, pasaport kontrollerinde kimlik doğrulama sürecinde zorluklarla karşılaşıyor. Estetik sonrası ülkesine dönmek isteyen bazı kişiler, havalimanı sırasında polisler tarafından sorguya çekildiğini belirtti.

BAMBAŞKA BİRİSİ OLDU

Euronews’in haberine göre, bahse konu olay bir yıl önce TikTok fenomeni Joanne Prophet’in Türkiye’de altı havalimanı güvenlik görevlisi tarafından “yaklaşık bir saat” boyunca bir odada sorguya çekildiğini bildirmesiyle kamuoyuna yansımıştı. Bu olay, havalimanı güvenliğini, estetik ameliyat ve dolgu yaptırmadan önce çektirdiği pasaport fotoğrafının şu anki görünümüyle uyuşmadığını söylemesi üzerine gerçekleşmişti. Pasaport fotoğrafının çekilmesinden bu yana Joanne, göğüs implantları, diş kaplamaları, çene ve dudak dolgusu, burun estetiği ve yağ eritici enjeksiyonlar yaptırdı.

Titkoj

"FOTOĞRAFTAKİ SEN MİSİN?"

Saçları da platin sarısından eklenti saçlarla uzun kül sarısına dönüştü. Manchester Havalimanı güvenlik görevlileri Joanne’e indiğinde, “Bu resmi değiştirmeniz gerekiyor çünkü size hiç benzemiyor ve muhtemelen bu yüzden sürekli sorguya çekiliyorsunuz” dedi. Pasaportunun süresi bir yıl sonra dolacak olmasına rağmen Joanne yeni bir pasaport için ödeme yapmak zorunda kaldı.TikTok fenomeninin ifadesi, dünyanın dört bir yanındaki havalimanlarında benzer deneyimler yaşadıklarını bildiren ve çoğu kadın olan diğer yolcuların yorumlarını da tetikledi. TikTok’ta bir kadın “Türkiye’de pasaport kontrolündeki kameralar en ufak bir değişikliği yakalıyor. Sadece burnumu yaptırdım ve sürekli sorguladılar” yorumunu yaptı.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu