Hiç şüphe yok ki büyük de bir etki gücüne sahipler. Öyle ki içlerinde abone sayısı milyonları geçenlerin sayısı hiç de az değil! Peki, YouTube’un en çok izlenen gazetecileri kimler? Marketing Türkiye için kapsamlı bir analiz gerçekleştiren Medya Takip Merkezi’nin hazırladığı “YouTube Rating Report” işte bu soruyu etraflıca yanıtlıyor. Marketing Türkiye tarafından her ay düzenli olarak yayınlanacak olan çalışma usta gazetecilerin YouTube rekabetine de ışık tutacak. Hazırsanız gelin raporun ilkinde YouTube’a damgasını vuran gazetecilerin şimdiye kadarki performansına hep birlikte bakalım.

ZİRVEDE 3 GAZETECİ 

Medya Takip Merkezi’nin Marketing Türkiye için gerçekleştirdiği “YouTube Gazetecileri” analizi gösteriyor ki platformda bugün itibarıyla abone sayısı milyonu geçen 3 gazeteci bulunuyor. Cüneyt Özdemir 1 milyon 600 bini aşan abone sayısıyla zirvede yer alırken, onu sadece merak ettiklerini soran Armağan Çağlayan ve bir yıl gibi kısa bir sürede 1 milyon abone barajını aşan Fatih Altaylı takip ediyor.

İLK ONDA YALNIZCA İKİ KADIN GAZETECİ

Kapsamlı analizin grafiklerine geçmeden önce bir parantez de cinsiyet eşitsizliği için açmak gerekiyor. Zira en çok abonesi olan gazeteciler sıralamasında ilk onda yalnızca iki kadın gazeteci (Nevşin Mengü ve Özlem Gürses) yer alıyor. Toplam abone sayılarını cinsiyet kırılımında ele aldığımızda ise erkeklerin lehine yüzde 83’e yüzde 17 oranları karşımıza çıkıyor.

VİDEO BAŞINA İZLENME

Vi̇deo Başina Izlenme

Vi̇deo Başina Izlenme .Jpeg 4

EN ÇOK ABONESİ OLAN 

Abone Sayisi

VİDEO BAŞINA İZLENME

Vi̇deo Başina İzlenme 3

“Video başına en çok izlenme oranı” gazetecilerin YouTube kanallarında yer alan “Shorts” videoları dahil edilerek hesaplanmıştır… Çalışma kapsamında incelenen hesapların yüzde 88’inde “Shorts” video yer almaktadır. 

ÖZLEM GÜRSES

Ozlem Gurses Thumbnail

NEVŞİN MENGÜ

Nevşin Mengü

FATİH ALTAYLI

Channels4 Profile Removebg Preview

FATİH PORTAKAL

Unnamed Removebg Preview (1)

YILMAZ ÖZDİL

Yilmaz Ozdil 21 Ocak

Editör: Barış Sözal