Ekol TV’de ekrana gelen “Ekol Futbol” isimli programda sunucu Onur Yıldız ile birlikte Fenerbahçe-Bodrumspor maçını yorumlayan Erman Toroğlu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle maçta açılan pankartların ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Toroğlu Atatürk’ün ülkesi için kendisini feda ettiğini söyleyerek “Sevmeyebilirsiniz ama saygısızlık yapmayın” dedi.

Atatürk-1

“BÜYÜK ADAMA SAYGI DUYUN”

Atatürk’ün bazı insanları çok korkuttuğunu hala da isminin geçtiği yerde bazılarının korktuğunu söyleyen Toroğlu “Atatürk’ten korkmayın, Atatürk’ü sevin ya. Atatürk akıllı bir adam, hep iyilik yaptı. Size de iyilik yaptı ama yaranamıyor size. Onlar kendilerini biliyorlar. Sevmeyebilirsiniz de büyük adama saygı duyun saygı” sözlerini kullandı.

ATATÜRK CAHİLİN İŞİNE GELMEZ”

Mustafa Kemal Atatürk’ün cahil insanları geliştirip yetiştirmeye çalıştığını söyleyen Toroğlu "Cahil adam Atatürk’ü sevmez. Çünkü işine gelmez cahil adamın. Hayatta her şey ilim diyor adam ya başka şansın yok diyor. Tarikatlarla falan olmaz bu iş, ben Ürdün’ü gördüm, Beyrut’a gittim. Bugün oraların halini görüyorsunuz Allah muhafaza." şeklinde konuştu.

ÜRDÜN'ÜN HALİNİ GÖRÜYORSUNUZ

Erman Toroğlu, Türkiye'deki bazı grupların eğitimden ve bilimden uzaklaşarak daha dar bir bakış açısına hapsolduğunu dile getirirken, komşu ülkelere örnek olarak Beyrut'un bir dönem Orta Doğu’nun Paris’i olarak anıldığını hatırlattı. Toroğlu, “Bugün Ürdün’ün halini görüyorsunuz. Allah muhafaza...” şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

Kaynak: haber merkezi