Erkan Yolaç'ın vefat haberi duyuruldu. Ünlü sunucu Erkan Yolaç hayata veda etti. Erkan Yolaç'ın son hali, sağlığı araştırılırken gelen vefat haberi, tüm sevenlerini üzdü. 89 yaşında hayata veda eden Erkan Yolaç, uzun süredir yoğun bakımdaydı. Son hali merak edilen Erkan Yolaç'ın vefat haberinin ardından vefat nedeni, çoklu organ yetmezliği olarak açıklandı. Peki Erkan Yolaç kimdir? Erkan Yolaç hangi programlarda yer aldı? İşte Erkan Yolaç hayatı ve biyografisi..

Erkan Yolaç Son Hali

Erkan Yolaç Kimdir?

Erkan Yolaç 24 Şubat 1935 tarihinde Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde dünyaya gelmiştir. Aslen Edirneli olan Erkan Yolaç'ın ailesi 1941 yılında İstanbul'a taşınmıştır. Yolaç, önce Saint-Joseph Fransız Lisesi'nde sonra Kenan Evren Anadolu Lisesi'nde eğitim almıştır.

Lise eğitimine devam ederken, babasının işi gereği İstanbul'dan Kastamonu'ya taşınmalarının ardından, edebiyat öğretmeni Rauf Mutluay'ın yönlendirmesiyle belediye mikrofonlarından sunum yapmıştır. Belediye başkanı Osman Zeki Oktay'ın da sunumunu beğenmesiyle tüm anonsları o yapmaya başlamıştır.

Erkan Yolaç Eşi

Erkan Yolaç, 1960 yılında Ankara Radyosu'nun sınavlarını kazanarak orada çalışmaya başlamıştır. İlerleyen yıllarda Huysuz Virjin, Orhan Boran, Leyla Sayar gibi isimlerle gazinolarda çalışmıştır. Ancak Türkiye kendisini sunduğu "Evet-Hayır'' yarışmasıyla tanımıştır. 1976 Türkiye güzeli Asuman Tuğberk ile evli olan Erkan Yolaç, iki çocuk babasıydı. Uzun süredir yoğun bakımda olan Yolaç, çoklu organ yetmezliği sebebiyle vefat etmiştir. 

Editör: Nurseli Fırat