Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da sanıkları arasında bulunduğu "kara para aklama" davasında, Cumhuriyet Savcısı tutuklu sanıkların tutukluluk halinin sürmesini talep etti.

POLAT DAVASINDA İKİNCİ GÜN DE BİTTİ

Ekol TV muhabiri Dilek Yaman Demir'in aktardığı bilgilere göre; "Türkiye'nin konuştuğu o davanın ikinci günü de bugün sona erdi. Mahkeme kararını vermek için yarın saat 10.30'a duruşmayı erteledi. Tabii bazı kararlarda verildi mahkeme heyeti tarafından. Öncelikle mal varlığı ilgili tedbir kararlarının kalkmasını istemişti Dilan Polat, Engin Polat ve diğer sanık müdafileri. Bu talep reddedildi. sadece bir mal varlığına ilişkin hakimin kabul ettiği talep vardı ki o da maaşlarıydı. Emekli maaşımıza haciz konulduğu için geçinemiyoruz diyenler vardı, ailemiz zor durumda diyenler vardı. Bunun üzerine emekli maaşına haciz konulan yani banka hesabında tedbir olanların hesaplarındaki tedbirlerinin kaldırılmasına karar verildi."

YURTDIŞINA KAÇABİLİRLER

"Engin Polat, Sezgin Polat ve diğer iki tutuklunun tutukluluk hallerine devam kararı verdi ve birden fazla gerekçe vardı. Bu gerekçelerden bir tanesi ve en önemlisiydi. Mahkeme "yurtdışına kaçabilirler" dedi. Yurtdışına kaçabilme özgürlüğüne sahipler bu ekonomik özgürlüğe sahip oldukları için tutukluluk hallerine devam kararı verildi."

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu