Emekli ek zammı gelişmeleri araştırılıyor. SSK ve Bağkur emeklileri tarafından takip edilen emeklilere ek zam, Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından gündemde yerini aldı. Milyonlarca SSK, Bağ-Kur ve tarım emeklisini ilgilendiren emekli maaş zamları belirlendi. Maaşlara yüzde 24.73 oranında zam yapıldı. Yapılan zam sonrası en düşük emekli maaşı olan 10 bin TL'ye yeniden zam yapılması için çalışmalara başlandı. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emeklilere ek zam ne zaman gelecek? İşte detaylar..

Evde Bakim Maasi Yatan Iller Mart Ayi Evde Bakim Parasi Yatti Mi Evde Bakim Parasi Hangi Ille 4Mart2024 4

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

En düşük emekli maaşı değişecek mi, ne kadar olacak? sorularının yanıtı merak ediliyor. Milyonlarca emekliyi etkileyecek olan zam hakkında AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Emekliye ek zamla birlikte en düşük emekli aylığının 12-13 bin lira seviyelerine çıkması bekleniyor. 

Evde Bakim Maasi Yatan Iller Mart Ayi Evde Bakim Parasi Yatti Mi Evde Bakim Parasi Hangi Ille 4Mart2024 5

EMEKLİ EK ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

En düşük emekli maaşına zam yapılması için toplantı kararı alınmıştı. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşı olan 10 bin liraya yapılacak zamla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Önümüzdeki hafta başında açıklarız" dedi. Emekli maaşı ek zam görüşmelerinin, 16 Temmuz Salı günü Kabine Toplantısında yapılması bekleniyor.

Editör: Nurseli Fırat