Financial Times yazarı Gustavo Medeiros, Türkiye ile ilgili dikkat çeken bir analiz ele aldı. Medeiros, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in göreve gelmesinin ardından Türkiye ekonomisiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Subat Ayı Guncel Emekli Maası Tablosu 13Subat2024 9

"TÜRKİYE, YATIRIMCILAR İÇİN GERİ DÖNDÜ"

Yeni reformların Türkiye'yi yeniden yatırım yapılabilir hale getirdiğini ancak belirsizliğin sürdüğü ifade eden Medeiros, "Türkiye, yükselen piyasa yatırımcıları için geri döndü. Ankara'dan ekonomik yönetim konusunda belirgin bir sinyal değişimi oldu. Geçmişteki birçok başarısız başlangıçtan sonra, Erdoğan'ın bu ortodoks politikalardan geri adım atıp atmayacağı sorusu devam ediyor. Ancak bu sefer, reformlar sağlam temellere dayanıyor gibi görünüyor. Bizim görüşümüze göre, Erdoğan, lira istikrarının artık popülaritesi ile bağlantılı olduğunu anlamış durumda" dedi.

Emeklimemurmaaşoranı

"MEMUR MAAŞLARI DONDURULABİLİR"

Gustavo Medeiros'un değerlendirmesindeki en dikkat çekici kısım ise sıkılaşma tedbirleri kapsamında memur maaşlarına yönelik düzenleme beklentisi. Getirilen ek kamu vergilerinin geçen yıl enflasyonu yükselttiği ve yeni önlemlerin doğrudan vergilere odaklandığını aktaran Medeiros, bu vergilerin genellikle dezenflasyonist olduğunu ifade etti. Öte yandan Medeiros, "Açığın azaltılması, önümüzdeki yıllarda kamu görevlisi maaşlarının dondurulması gibi bazı zorlu önlemleri de içerecektir" ifadelerini kullandı.