Geçtiğimiz yıl, Cumhurbaşkanı kararıyla, cumhuriyetin 100 yılı nedeniyle emeklilere 5 bin TL 29 Ekim ikramiyesi verilmişti. Bu sene de tarih yaklaşırken emekliler son gelişmeleri merak etmeye başladı. CHP Milletvekili Cumhur Uzun, emekli bayram ikramiyesi için harekete geçti. İşte merak edilen detaylar... 

Para A-3

EMEKLİYE 29 EKİM İKRAMİYESİ VERİLECEK Mİ?

Peki bu yıl emekliye Cumhuriyet ikramiyesi verilecek mi? Emeklilere 29 Ekim ikramiyesi var mı? Sosyal Güvenlik uzmanlarına göre hükümet emeklilere Bu yıl 29 Ekim ikramiyesi vermeyecek. Çünkü geçtiğimiz yıl bu ikramiye Cumhuriyetin 100. Yılı sebebiyle verilmiş ve tek sefere mahsus olduğu açıklanmıştı.Hem emeklilerden hem de siyasi isimlerden Cumhuriyet ikramiyesi çağrıları gelmeye devam ediyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için artık sayılı günler kaldı. Geçtiğimiz yıl 5.000 TL olarak ödenen 29 Ekim ikramiyesinin bu yıl 10.000 TL’ye çıkarılarak ödenmesi teklifi de var. Ancak hükümetin bu yıl emekliye Cumhuriyet ikramiyesi vermesi beklenmiyor. 

Para L

EMEKLİLERE 29 EKİM İKRAMİYESİ VERİLECEK Mİ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl yapılan düzenlemenin bu yıl yapılıp yapılmayacağı henüz bilinmiyor.Çalışma yapıldığı taktirde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi kamuoyuna duyurulacağı tahmin ediliyor. 

Editör: Yağmur Güzel