ABD’li ünlü şarkıcı Taylor Swift, Cumhuriyetçi Parti’nin adayı Donald Trump ile Demokrat Parti’nin adayı Kamala Harris’in ABD ekranlarında yayımlanan canlı münazarası sonrasında sosyal medya platformu Instagram üzerinden yaptığı paylaşımda 5 Kasım’daki seçimlerde Harris ve yardımcısı Tim Walz’a oy vereceğini söyledi. Swift, Harris’in istikrarlı ve yetenekli bir lider olduğunu söyleyerek “Ülkemiz kaos ile değil sükûnetle yönetilirse çok daha fazla şey başarabileceğimize inanıyorum” diyerek seçmenlerden seçim günü doğru karar vermelerini istedi.

"ŞEFFAF OLMAM GEREKTİĞİ SONUCUNA VARDIM"

Swift, geçen günlerde Trump’ın internet sayfasında paylaşılan ve kendisinin Trump’ı desteklediği izlenimini yaratan yapay zekâ destekli videoyu gördükten sonra artık siyasi tercihini açıklama ihtiyacı hissettiğini belirtti. Swift “Yapay zekâ ve yanlış bilgi yayılmasının tehlikeleri ile ilgili korkularımı gerçekten artırdı. Bu yüzden bir seçmen olarak bu seçim ile ilgili planlarım konusunda oldukça şeffaf olmam gerektiği sonucuna vardım” ifadesinde bulundu.

"ÇOCUKSUZ KEDİLİ KADIN"

Swift,  2020 yılındaki başkanlık seçimlerinde Trump ile yarışan Demokrat aday Joe Biden’ı desteklediğini belirtmişti. Ünlü şarkıcı Harris’e destek paylaşımını “Çocuksuz Kedili Kadın” sözleriyle bitirirken akıllara Trump'ın Başkan Yardımcısı adayı JD Vance'in 2021'de Harris ve bazı diğer kadın Demokrat siyasetçiler için "kendi hayatlarında perişan olan bir avuç çocuksuz, kedi sahibi kadınlar" demesini getirdi. Vance daha sonra yaptığı bir açıklamada Demokrat siyasetçilere yönelik "iğneleyeci" konuştuğu için böyle dediğini savunmuştu.

"SANA BİR ÇOCUK VERECEĞİM"

Ünlü şarkıcı şarkının paylaşımına milyarder iş insanı Elon Musk’tan tepki geldi. Daha önceden başkanlık yarışında Trump’ı destekleyeceğini duyuran Musk, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda  Swift’in “Çocuksuz Kedi Sahibi Kadın” sözleriyle dalga geçerek “Tamam Taylor, sen kazandın… Sana bir çocuk verip kedilerini de canım pahasına koruyacağım” dedi.

"KADIN DÜŞMANI" TEPKİSİ

Kullanıcıların bir kısmı Musk'ın paylaşımını "kadın düşmanı" diyerek eleştirdi. Swift’in hayranları, Musk'a sanatçıdan özür dileme çağrısı yaptı. Başka kullanıcılar ise Musk ve Swift'in yan yana olduğu yapay zeka tarafından üretilmiş görseller paylaştı. Swift ya da Amerikan futbolu yıldızı sevgilisi Travis Kelce'den ise  Musk'ın paylaşımına tepki gelmedi

Editör: Ceyda Taylan