İstanbul merkezli bir girişim olan DineWho, alışılmadık bir deneyim sunuyor. Şu an İstanbul, İzmir ve Ankara’da faaliyet gösteren platformun amacı, birbirini hiç tanımayan insanları bir araya getirip bir akşam yemeğinde buluşturmak. Girişimin öncüsü Ozan Çorumlu, konuştu. 

DineWho NEDİR?

Öncelikle siteye ücretsiz bir şekilde üye oluyorsunuz ve size sunulan 30-35 sorudan oluşan kişilik testini çözüyorsunuz. Verdiğiniz cevaplara göre platformun kendi yazılımı olan bir yapay zeka programı sizin karakterinize en uygun 5 ile 6 kişiyi seçiyor. Böylece daha önce hiç tanımadığınız insanlarla akşam yemeği yeme fırsatı buluyorsunuz. 

KİŞİLİK TESTİ NASIL ANALİZ EDİLİYOR?

Kişilik testi tercihlerinizi, ilgi alanlarınızı ve kişiliğinizi daha iyi anlamak için çözdürülüyor. Böylece yemek sırasında sizi benzer ilgi alanlarına sahip kişilerle eşleştiriyor. Test, kayıt işleminin önemli bir adımı olarak görülüyor ve akşam yemeğinde yer ayırtmak için tamamlanması zorunlu tutuluyor.

Dinewho

AKŞAM YEMEĞİ REZERVASYONU NASIL OLUYOR?

Her Çarşamba gerçekleşen akşam yemeğine katılmak için bir önceki Pazartesi günü saat 23:59’a kadar biletinizi satın alıp kayıt yaptırmanız gerekiyor. Salı günü eşleşme tamamlanıyor ve belirttiğiniz mail adresinize rezervasyon kodu ve restoran bilgileri gönderiliyor. 

DineWho FLÖRT UYGULAMASI MI?

EKRAN HABER okurlarının merak ettiği soruları yönelttiğimiz platformun kurucusu ve Erik Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ozan Çorumlu, ‘Yeni bir çöpçatan sitesi mi?’ sorusuna "Biz özellikle bunu belirtiyoruz. DineWho Tinder veya Bumble gibi bir flört uygulaması değil. Amacımız sizi akşam yemeğinde önyargısız bir şekilde ilginç insanlarla buluşturmak. Herkes beklentileriyle gelmekte elbette özgürdür" diyerek cevap verdi.

Dine

YEMEKTE HERHANGİ BİR SORUN OLURSA?

Böyle bir girişim sırasında akla gelen ilk detay elbette ki katılımcı güvenliği... Bu noktada ise Ozan Çorumlu şunları söylüyor:

"Daha önce de belirttiğimiz gibi biz flört uygulaması değiliz. Masalarımız 6-7 kişiden oluşmakta. Kimseyi birebir bir buluşmaya çıkarmıyoruz. İş modelinin kendisi birçok şeyi çok büyük oranda engelliyor zaten. Tüm anlaşmalı restoranlarımız bulunduğumuz şehirlerin en merkezi, güvenli lokasyonlarında bulunmakla birlikte, restoranlarımız kalitesi de belli bir standartın üstünde. Bu konuda çok seçiciyiz. Ve en önemlisi restoran sahibinden garsonuna kadar herkes DineWho'nun konseptinden ayrıntılı olarak bilgi sahibi. 10'uncu yemeğimizi geçen hafta yedik ve bu ya da buna benzer hiçbir sorun yaşamadık, yaşayacağımızı da hiç sanmıyorum açıkçası fakat restoranlarla yaptığımız sözleşmelerde restoranlara bir inisiyatif verdik her şeye rağmen. Restoranın huzurunu bozabilecek herhangi bir eylemde restoranlarımızın katılımcıyı dışarı çıkarma hakkı bulunmakta. Ayrıca katılımcılarımızın kendilerini güvende hissetmeleri için müşteri destek hattımız aktif. Özellikle Çarşamba günleri tüm katılımcılarımız bize WhatsApp başta olmak üzere, Instagram DM ya da e-posta yoluyla da hızlıca ulaşabilirler."…

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu