"Suç gelirlerinin aklanması" suçuna yönelik dava kapsamında tutuklu bulunan Dilan Polat'ın, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporunun ardından yaptığı tahliye başvurusu sonuçsuz kaldı. Nöbetçi İstanbul 5. Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi, dosyayı yetki alanı dışında olduğu gerekçesiyle İstanbul 4. Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Dilan ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 28 şüpheliye ilişkin hazırlanan iddianamenin ardından mahkeme, tensip zaptında 5 tutuklu sanığın tutukluluk hallerine devam kararı vermişti.  Son gelen MASAK raporunda, hesaplarında şüphe uyandıracak bir verinin olmadığının aktarılması üzerine aralarında Dilan Polat ile eşi Engin Polat'ın da olduğu 5 tutuklu sanığın 19 Temmuz'da tutukluluklarına Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde itirazda bulunulmuştu.

EKSİK EVRAK NEDENİYLE DEĞERLENDİRİLEMEDİ

Aynı gün itirazı değerlendiren Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Engin Polat'ın da arasında yer aldığı 4 sanık hakkındaki itirazı reddetti. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Dilan Polat için ise eksik evrak bulunduğu gerekçesiyle değerlendirmenin pazartesi günü yapılmasına karar verdi. Mahkemenin dün nöbetçi olmadıkları için değerlendirmede bulunmaması üzerine Dilan Polat'ın avukatı Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesine itirazda bulundu. 

YENİDEN 4. AĞIRA GİDECEK

Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi de dosyanın yetkili ve görevli itiraz yerinin Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi olduğuna karar verdi. Söz konusu mahkeme, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesi için dosyayı iade etti.

SON MASAK RAPORU LEHLERİNE ÇIKMIŞTI

Polat çiftinin yer aldığı şüphelilerle ilgili hazırlanan 908 sayfalık son MASAK raporunda, Dilan Polat'ın 2020-2023 yılları arasında 3 gayrimenkul aldığı, hesabına 5 milyon 400 bin lira girdiği fakat hesaplarında şüphe uyandıracak bir verinin olmadığı aktarılmıştı. Raporda, Dilan Polat'ın ticari ve finansal işlemlerde karar yetkisinin olmadığı, karar vericilerinin Engin ve Sezgin Polat olduğu kaydedildi.

Engin Polat'ın hesabına ise 2020-2023 yılları arasında 71 milyon 904 bin lira giriş, 144 milyon 208 bin lira ise para çıkışı olduğu, bu yıllar arasında 3 araç ile 6 gayrimenkul aldığına dikkati çekilen raporda, yasa dışı bahse ilişkin bir tespitin bulunmadığı ifade edilerek  yasa dışı bahis ve kara para aklamaya ilişkin bir tespit bulunmadığı belirtildi.