Türkiye'nin gündemine oturan Dilan Polat soruşturmasında şüphelilerin ifadeleri tamamlandı. Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkında başlatılan "Kara para aklama" soruşturması kapsamında savcılıktaki ifadeler tamamlandı. Dilan-Engin Polat çiftinin de aralarında bulunduğu 16 şüpheli, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Engin Polat ve Dilan Polat'ın da aralarında olduğu şüphelilerle ilgili "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından soruşturma başlatılmıştı.

dilan-polat-engin-polat-tutuklama-2

MASAK tarafından yapılan inceleme neticesinde Polat çiftinin mal varlıklarına el konulmuştu. Soruşturma dosyasında, Dilan Polat'ın sahibi olduğu “Rise and Shine Kozmetik” şirketinin sahte belge düzenleyicisi olduğu, bu belgelerle yapılan 225 milyon 743 bin liralık mal alışının gerçek olmadığı tespit edilmişti.

Engin Polat ve eşi Dilan Polat çiftinin sorgusu, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde 6 saatten fazla sürdü ve dün gece 23.45'te tamamlandı.

Adliyeye getirilen Dilan Polat ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 18 kişi sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilirken, savcılık sorgusunun ardından aralarında Engin ve Dilan Polat'ın da bulunduğu 16 şüpheli tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi.

DİLAN POLAT: PARA İŞLERİNE ENGİN BAKIYORDU

dilan-polat-tutuklama-2

Dilan Polat’ın ifadesi boyunca ağladığı, kendisine yöneltilen sorulara, “Şirketlerin hareketleri, para giriş çıkışlarıyla eşim ve muhasebe birimi ilgileniyor. Ben sadece reklam yüzüyüm" şeklinde cevap verdiği belirtildi.

Dilan Polat'ın, beyan ettiği aylık gelirle sahip oldukları mal varlıklarını nasıl elde ettiklerine yönelik soruya da cevap veremediği bilgisine ulaşıldı. 

ENGİN POLAT: BU PARALARI BİRİKTİRDİK

engin-polat-tutuklama-2

Engin Polat’ın ise söz konusu iddiaları kabul etmeyerek, “Şirket açtım kapattım doğru, battı şirketim. Yolsuzluk yapmadık, bu paraları biriktirdik. Çalıştık emek verdik" dediği öğrenildi.

Mali Suçları Araştırma Kurulunca (MASAK) hazırlanan ön inceleme raporunda, tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait şirketlere sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi sorulan Engin Polat, söz konusu ticaretin 3 firmadan ürün alma karşılığında yapıldığı iddiasında bulundu.