Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, katıldığı televizyon programında bu sabah Malatya’da meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi.

Bir süredir Malatya Yeşilyurt ve Doğanşehir arasında sismik aktivite olduğunu söyleyen Tüysüz, bunun sürdüğünü belirterek bölgede büyük bir deprem beklemediklerinin altını çizdi. Tüysüz, "Kahramanmaraş depremlerinden sonra bölgeye gerilim yüklendi. Malatya'da olan aktivite de bir haftayı aşkındır sürüyor. Daha büyük bir deprem olacağını zannetmiyorum. Hasar görmüş yapılara girmemek yerinde olacaktır" dedi.

PROF. DR. NACİ GÖRÜR'DEN AÇIKLAMA 

Prof. Dr. Naci Görür Malatya'da meydana gelen 5 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Malatya Seyituşağı-Yeşilyurt’ta 5,0 deprem. Bir müddettir Yeşilyurt yöresinde depremler oluyor. Ben bu fayı haritalarda göremeyince daha önceden tespit edilememiş fay mı diye düşündüm. Sanıyorum şimdi bu fayı haritada görebiliyorum. Daha önce söylediğim gibi, Yeşilyurt-İkizce-Seyituşağı-Doğanşehir doğusu arasında uzanan KD-GB uzanımlı bir fay. Doğrultu atımlı olmalı. Malatya ve Doğanşehir Faylarına paralel, sevgiyle." açıklamasında bulundu.