Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası, İran Cumhurbaşkanı Reisi için 1 günlük "milli yas" ilan edileceğini açıkladı.

Erdoğan, "İran halkının yaşadığı derin acıyı paylaşmak üzere ülkemizde 1 günlük milli yas ilan edilmesini kararlaştırdık." ifadelerini kullandı.

KABİNE TOPLANTISI 3 SAAT SÜRDÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı sona erdi. 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki basına kapalı toplantı, yaklaşık 3 saat sürdü.

Erdogan11

AÇIKLAMALARDAN SATIR BAŞLARI

Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklamalardan satır başları:

"Azerbaycan'ın Karabağ zaferi sonrasında Ermenistan ile yürüttüğü barış görüşmelerini takip ediyoruz. Son olarak 30 yıl sonrası 4 köyün Azerbaycan'a teslim edilmesini olumlu karşıladık."

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

"Adliyenin kapısını adaletin kapısı haline dönüştürmek için son 20 yılda pek çok adım attık. Yamalı bohçaya dönüşen 1982 anayasasıyla bugüne kadar geldik. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını, üzülerek söylüyorum ki darbe anayasası ile karşıladık. Gelinen aşamada şunu çok net görebiliyoruz, mevcut anayasanın Türkiye'yi taşıması mümkün değildir. Siyaset kurumu sivil anayasa yapabilecek kudrete, toplumsal temsiliyete ve olgunluğa sahiptir. Türk siyaseti yeni anayasayı görüşerek darbe anayasasıyla yüzleşmelidir."

İHA'LARIN ÖNEMİ

"İran Cumhurbaşkanı Sayın Reisi ve beraberindeki heyetin hayatını kaybettiği kazada İHA'ların önemi bir kez daha ortaya çıktı. Akıncı zorlu şartlara rağmen 7.5 saat havada kalarak toplam 100 km'lik uçuş gerçekleştirdi."

MİÇOTAKİS GÖRÜŞMESİ

"Üçüncü tarafların müdahalesine gerek kalmadan, Yunanistan ile komşuluk ilişkilerimizin gelişmesinden memnunuz. Sayın Miçotakis'in de bizimle aynı hissiyatı paylaştığını görüyoruz. Risklerin farkında olarak süreci ilerleteceğiz."

REİSİ İÇİN MİLLİ YAS

"Kabine toplantımızda, İran halkının yaşadığı derin acıyı paylaşmak üzere ülkemizde bir günlük milli yas ilan edilmesini kararlaştırdık"

2023 DOĞUM İSTATİSTİKLERİ

"TÜİK'in 2023 yılı doğum istatistikleri Türkiye açısından varoluşsal bir felakettir."