AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'ye yapması beklenen ziyaretin tarihine ilişkin açıklamalarda bulundu. Güler, katıldığı televizyon programında, "AK Parti’nin bir kampı var. Sanırım Haziran ayının ilk haftası ziyaret gerçekleşebilir." dedi.

Ozgur Ozel Erdogan 02052024 Aa2

GÜLER: ZİYARETLERİN DEVAM ETMESİNİ ARZU EDİYORUZ

Güler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'yi ziyaretiyle ilgili soruya yanıt verirken, ziyaretlerin devam etmesini arzu ettiklerini belirtti. Toplumun kutuplaştırıldığına dikkat çeken Güler, "Olumlu karşılıyoruz. Toplum bir şekilde kutuplaştırıldı. Siz bu kadar her meseleye gerginlik bir çatışma haline getirdiğinizde gerçeklerin ne olduğunu öğrenmede de zorluk yaşatırsınız. Diyalog zemini kaybolduğunda kutuplaşmış alanlarda duruyorsunuz." dedi.

Ozgur Ozel Erdogan 02052024 Aa3

DİYALOG ZEMİNİNİN ÖNEMİNE VURGU

Güler, diyalog zeminini nezaket içerisinde sürdürmenin önemine vurgu yaparak, "Siyasi partilerin kuruluş amacı belli. Siz bunu toplumun ihtiyacı noktasında dile getirirsiniz. Karşı fikirlerin ortak zeminde konuşmak önemli. Maalesef bazı olaylar bazı konular siyasi parti yetkilileri tarafından farklı konulara çekildi. Bizim Meclis’te diğer siyasi partilerin grup başkanvekilleriyle diyaloğumuz vardı. Aslında biz hepimiz görüşüp konuşuyorduk. Ancak bunun topluma yansıması önemli. Bundan sonraki dönemlerde de diyalog zemininin devam edeceğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Ozgur Ozel Erdogan 02052024 Aa4

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Güler, dünyanın birçok bölgesinde çatışma alanlarının oluştuğunu belirterek, "Ülkemizde birlik beraberliğin sağlanması ve çözüm noktasında bulunmamız gerekiyor. Bu önemli bir konudur ve devam edeceğini düşünüyorum." dedi.

Ozgur Ozel Erdogan 02052024 Aa5

ERDOĞAN'IN CHP ZİYARETİ NE ZAMAN?

Güler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP ziyaretiyle ilgili tarih hakkında da bilgi verdi. Güler, "AK Parti’nin bir kampı var. Sanırım Haziran ayının ilk haftası ziyaret gerçekleşebilir." ifadelerini kullandı. Bu ziyaret, özellikle anayasal düzenlemelerin gündemde olduğu şu günlerde siyasi partiler arasında diyalog zeminini güçlendirmek amacıyla önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Ozgur Ozel Erdogan 02052024 Aa6