Çinli eski bir bankacı olan Hongchi Xiao, geçtiğimiz yıllarda 'alternatif tıp' ile insanlara terapi vermeye başladı. 'Kung fu ustaları' ve 'münzevilerin' kendi kendini iyileştirme yöntemi olan, ancak yıllardır unutulmuş 'Paida-lajin' tekniğini öğrendiğini iddia eden Hongchi Xiao, insanları tokatladığı tuhaf terapi yöntemiyle dünya çapında tanınır hale geldi.



"İNSAN KENDİ KENDİNİ TEDAVİ EDEBİLİR"

Uzun yıllar New York'da bankacılık eğitimi alan ve bu alanda çalışan Xiao, daha sonra Çin'e gelip kung fu ustalarından, münzevilerden, çiftçilerden ve balıkçılardan bu teknikleri öğrendiğini belirtti.

'Batı' tıbbının yan etkileri olduğunu ve insanın aslında kendi kendini tedavi edebileceğini düşünen Xiao bir konuşmasında, "Paida-lajin uygulamasında bireyler vücuttaki enerji kanallarını aktif etmek için vücudun bazı yerlerini tokatlıyor ve enerji akışı aktifleştiriliyor" demişti.


Methode Times Prod Web Bin 50Af7Ad0 2De5 4522 B016 2D4701997Aa2

2 KİŞİNİN ÖLÜMÜNE SEBEP OLDU

İddialara göre, tip 1 diyabet hastası olan 71 yaşındaki Danielle Carr-Gomm, Hongchi Xiao'nun isteği üzerine ilaçlarını bırakarak bu uygulamaya yöneldi. Bir süre 'Tokat terapisi' denilen bu yönteme başvuran kadın, hayatını kaybetti. Öte yandan Xiao, daha önce de Avusturalya’da tip 1 diyabet hastası olan 6 yaşında bir çocuğun ölümüne neden olmuş, aileyi çocuğun kendi kendine iyileşebileceğini ve insülin iğnelerinin yapılmaması gerektiğini söylediği ortaya çıkmıştı.

1 Q Q-2

TUTUKLANDI

Danielle Carr-Gomm'un ailesinin şikayeti üzerine İngiltere'de mahkemeye çıkarılan Hongchi Xiao, 2 ölümde de suçlu bulunarak tutuklandı.