31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlere kısa bir süre kalırken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, bir televizyon programına konuk oldu. Hatay'da krize sebep olan aday seçme süreci hakkında açıklamalarda bulunan Özel, Hatay'da seçimin kafa kafaya olduğunu belirtirken, Lütfü Savaş için,  "Gösterebileceğimiz en iyi adaydı" ifadelerini kullandı.

CHP'NİN GÖSTEREBİLECEĞİ EN İYİ ADAY

Hatay'daki süreci kötü yönetmediklerini düşündüğünü söyleyen Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hatay yanlış yapamayacağımız bir yer. Hatay'ın duyguları var, o yüzden 5 anket yaptırdık. Her şeyi anketlere bağlamak da doğru değil. Hatay'da biz yüzde 20-30 arası oy alabiliyorken iki dönemdir Hatay'ı kazanan bir belediye başkanı var. Yaptırdığımız anketlerde Lütfü Savaş CHP'nin gösterebileceği en iyi aday. Bir yandan da Hatay belediye başkan adayının değişmesi yönünde birtakım talepler var. İki karardan birini vereceksiniz. Anket yapıyorsunuz Lütfü Savaş her partiden oy alıyor.

GECENİN 3'ÜNDE KARAR VERİLDİ

Biz 10 Ocak'ta Lütfü Savaş'ı aday açıkladık. Sonra gördüğümüz tartışmalar oldu. Son gün anket yaptık. Lütfü beyi de davet ettik. Bütün ilçe belediye başkan adaylarını Hatay'la ilgili, gecenin 02.30'unda mesela Hatay'la ilgili milletvekilimiz Nermin Hanımın son bir kere fikrini aldım. Düşündük, taşındık, gecenin 03.00'ünde verdiğimiz karar Lütfü Savaş ile devam etme yönünde oldu. Ben bu kararın bu kadar ince eleyip sık dokunarak alınmasını kötü süreç yönetimi olarak görmüyorum.

HATAY'IN KADERİ SEÇMENİN ELİNDE

Özgür Özel, Hatay'da gerçekleştirilen anket sonuçları hakkında da açıklama yaparken, ''Bir ölçtürüyoruz 3 puan önde çıkıyoruz, bir ölçtürüyoruz 3 puan geride çıkıyoruz. Hatay ölçüm yapılamaz durumda, duygular hala travmatik. Hatay'ın kaderi, muhalif seçmenlerin elinde. AK Parti ile CHP kafa kafaya yarışıyor. Rakamlar diyelim ki 35'e 25. Yaklaşık 10 puan muhalif partilerde oy var. 20 puana yakın da oy kullanmayı düşünmeyen, protesto eden seçmen var. Lütfü Savaş'ı aday göstermeseydik, diğer adaylarda geriye düşerdik. Diğer tarafta biriken oylarla ancak kazanabiliriz. Hatay'da kazanmak için yaptım.'' ifadelerini kullandı.