Çanakkale Jandarma Eğitim Merkez Komutanlığı'nda eğitimlerini tamamlayan binlerce acemi er için bugün yemin töreni düzenlendi.

canakkale-jandarma-yemin-toreni (2)

VALİ YARDIMCISI UZUN VE ALBAY UFUK YETİŞ TÖRENE KATILDI

Törene Çanakkale Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Jandarma Eğitim Merkez Komutanı Albay Ufuk Yetiş, Eceabat Kaymakamı Murat Çiçek, İl Protokolü, Şehit ve Gazi aileleri, Eceabat İlçe Muhtarları, Eceabat Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencileri ve asker ailelerinin katıldı.

canakkale-jandarma-yemin-toreni

TÖREN SAYGI DURUŞU İLE BAŞLADI

Binlerce erin yemin heyecanı yaşadığı tören saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve al bayrağın göndere çekilmesi ile başladı.

canakkale-jandarma-yemin-toreni (3)

UFUK YETİŞ AİLELERE VE ERLERE HİTAP ETTİ

116 Jandarma Eğitim Merkez Komutanı Albay Ufuk Yetiş, "Cumhuriyetimizin Yüzüncü yılının gururunu yaşadığımız bu günlerde, Çanakkale'nin, Çanakkale destanının ve genç Cumhuriyetimizin önsözünün yazıldığı, 'Çanakkale Ruhu'nun doğduğu, şanlı ecdadımızın kanıyla sulanmış şehitler diyarına hoş geldiniz" diyerek başladığı konuşmasında, ailelere ve yemin eden Mehmetçiklere hitap etti.

canakkale-jandarma-yemin-toreni (14)

BAŞARILI ERLERE ÖDÜL

Albay Ufuk Yetiş'in, konuşmasının ardından, Mehmetçikler ant içerken eğitimlerde başarı gösterenlere ise ödülleri verildi.

canakkale-jandarma-yemin-toreni (6)

KOMANDOLARIN GÖSTERİSİ NEFES KESTİ

116 Jandarma Eğitim Merkez Komutanlığı Komando Eğitim Tatbikat Bölük Komutanlığınca tören sonunda yapılan tüfekli hareketler gösterisi izleyicilerden büyük beğeni topladı.

canakkale-jandarma-yemin-toreni (10)

canakkale-jandarma-yemin-toreni (11)

AİLELER DUYGUSAL ANLAR YAŞADI

Mehmetçiklerin aileleri ile buluşmasıyla sona eren törende duygu dolu anlar yaşandı.

canakkale-jandarma-yemin-toreni (13)

canakkale-jandarma-yemin-toreni (12)

canakkale-jandarma-yemin-toreni (8)

Aileler ve Eceabat Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencileri 116 Jandarma Eğitim Merkez Komutanı Albay Ufuk Yetiş ile de hatıra fotoğrafı çektirdi.

canakkale-jandarma-yemin-toreni (1)

canakkale-jandarma-yemin-toreni (7)

canakkale-jandarma-yemin-toreni (9)