İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Orkestralar Müdürlüğü tarafından düzenlenen İstanbul Gitar Günleri’nde, Cihan Tanrıverdi’den Akın Eldes’e, Ricardo Moyano’dan Cenk Eroğlu’na birbirinden başarılı 20’den fazla gitarist müzikseverlerle buluşacak. Genç gitaristlere de festival sahnesinde yer alma fırsatı sunan İstanbul Gitar Günleri, “Gitara Dair” başlıklı atölye ve söyleşi etkinliklerinde ise luthierleri ağırlayacak.

LUTHİER NEDİR?

Luthier kelimesi marangozluk eğitimini üst seviyede tamamlamış, müzik aletleri yapımcısını ifade eder.

20'DEN FAZLA GİTARİST PERFORMANSLARINI SERGİLEYECEK

İstanbul Gitar Günleri için 14 – 15 Eylül 2024 tarihlerinde İstanbul Sanat’ta kurulacak iki sahnede, geniş kitlelerin hayatında önemli yer edinmiş ve farklı türden eserler veren 20’den fazla gitarist performanslarını sergileyecek. Cihan Tanrıverdi’den Akın Eldes’e, Ricardo Moyano’dan Cenk Eroğlu’na müzikseverlerin büyük beğenisini kazanmış ve müzik dünyasında saygın bir yere sahip isimlerin sahne alacağı konserlere İstanbullular, İstanbul Senin uygulaması üzerinden ücretsiz olarak temin edecekleri biletlerle katılım sağlayabilirler.

HAYRANI OLDUKLARI SANATÇILARLA AYNI SAHNEYİ PAYLAŞABİLECEK

Genç gitaristler ise, hayranı oldukları isimleri canlı izlemenin yanı sıra onların hemen ardından sahnede yer alma fırsatı da yakalayacak. Gitar performanslarının 1 dakikalık videolarını İBB Orkestralar Müdürlüğü’nün Instagram hesabı üzerinden mesaj yoluyla paylaşan genç gitaristler arasından seçilecek üç isim, gitarın usta isimlerinden sonra etkinlik sahnesinde konser verecekler.

KATILIMCILARIN SORULARINI YANITLAYACAK

İstanbul Gitar Günleri kapsamında gün boyunca ziyarete açık olan stantta düzenlenecek “Gitara Dair” başlıklı atölye ve söyleşi etkinliklerinde ise luthierler, gitarın yapımı konusunda ayrıntılı bilgi vererek katılımcıların sorularını yanıtlayacak. Katılımcılar, gitar enstrümanının yapım aşamalarını başından itibaren öğrenme şansı yakalayacaklar.

Editör: Ceyda Taylan