Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin açıklamada bulundu. 

Griffiths, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gazze Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre 7 Ekim'den bu yana 10 bin Filistinlinin hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, "Bu insanlığın temel değerlerine meydan okuyor" ifadesini kullandı.

ACİL ATEŞKES ÇAĞRISI YİNELENDİ

BM Genel Sekreteri Guterres, ise "Her gün kız ve erkek çocuklarının öldürüldüğü, yaralandığı Gazze, çocuklar için mezarlığa dönüştü" diyerek, acil insani ateşkes çağrısını yinelemişti.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) da 7 Ekim'den bu yana İsrail'in saldırıları sonucu Gazze'de sivil kayıpların binlerce olduğunu ancak kesin bir rakam veremeyeceklerini açıklamıştı.

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI

7 Ekim'de Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı. Saldırının ardından İsrail ordusu, savaş uçakları ile Gazze Şeridi'ne hava saldırısı başlatmıştı. İsrail’in Gazze saldırıları nedeniyle 10 bin 22 kişi hayatını kaybetti, en az 24 bin sivil ise yaralandı.

Kaynak: AA