Birleşmiş Milletler (BM) Kadın Birimi Filistin Ofisi Özel Temsilcisi Maryse Guimond, Gazze'deki kadınların yaşadığı acıları anlattı. Guimond, "Gazze'de tanıştığım her kadının bir kayıp hikayesi var. 10 binden fazla kadın ve 6 binden fazla anne hayatını kaybetti." dedi.

GAZZE'DEKİ DURUM VAHİM

Maryse Guimond ve BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Sözcüsü Jens Laerke, Cenevre'deki basın toplantısında Gazze'deki durumu değerlendirdi. Guimond, Gazze'de yıkılmış evler, hastaneler, okullar ve üniversiteler gördüğünü belirtti.

Maryse Guimond 21062024 2

YERİNDEN EDİLENLERİN SAYISI BÜYÜK

Guimond, "1 milyondan fazla kişi yerinden edildi. Temel hizmetlere erişemeyen bu insanlar için güvenli bir yer yok." ifadelerini kullandı.

SAVAŞIN ETKİLERİ DEVAM EDİYOR

Yaklaşık dokuz aylık savaşın ardından halkın gıda güvenliği, barınma, sağlık ve geçim kaynaklarından yoksun bırakıldığını belirten Guimond, Gazze'deki halkın savaşın durmasını istediğini vurguladı.

İNSANİ YARDIMLARIN ENGELLENMESİ

Laerke, Gazze'ye yardım ulaştırılmasının kamu düzeni ve güvenliğin olmaması nedeniyle engellendiğini söyledi. Yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının İsrail yetkililerinin sorumluluğunda olduğunu belirten Laerke, BM'nin bu konuda İsrail ile temas halinde olduğunu kaydetti.

Jens Laerke 21062024 1