Süper Kupa maçında Galatasaray'ı 5-0 mağlup eden Beşiktaş şampiyon oldu. Maçın ardından Beşiktaş, Süper Lig'in 28. haftasında, 3 Mart günü oynanan ve Galatasaray'ın 1-0 kazandığı karşılaşmanın sonrasında sarı kırmızılı kulübün yaptığı paylaşımı hatırlattı. Galatasaray, Beşiktaş'ın simgesi kartalı bir salıncakta sallanırken gösteren video paylaşmış, iki kulüp arasında gerilim yaşanmıştı.

'TÜRK SPORUNUN KİRLENMESİNE HİZMET ETMEKTEDİR'

Beşiktaş'tan yapılan yazılı açıklamada, "Kendi iç sorunlarını örtbas etmek ve kitlelerini konsolide etmek için ezeli rakibine saygısızlık yapanlar, Türk sporunun temiz kalmasından çok, daha da kirlenmesine hizmet etmektedirler. Yetkililer, söylemlerine göre haberlerinin olmadığı ve 'bir çalışanlarının hazırladığı' malum içerikten dolayı paylaşımın ardından özür dilemişler ve gönderinin derhal kaldırılacağını beyan etmişlerdir. Beşiktaş Jimnastik Kulübü, kendini kimseden özür dileyecek konuma düşürmez" denildi.

'SİZLER İÇİN TAVSİYE OLMASI ADINA..'

"Ülkenin kurtarıcı ve kurucu iradesinin en önemli paydaşlarından biri olan Beşiktaş Jimnastik Kulübü'ne hiçbir hadsiz el dokunamaz, hiçbir kirli ağız leke konduramaz" ifadeleri kullanılan açıklama şöyle devam etti: "Her taraftar; takımının maçını heyecanla bekler, kazanmasını hayal eder. Sadece bizler, takımımızın nasıl oynayacağını ve nasıl kazanması gerektiğini deklare ederiz: 'Şerefinle oyna, hakkınla kazan!' Herkesin ezberinde olan bu şiarımıza sizler için tavsiye olması adına bir cümle daha ilave ederek manifestomuzu sonlandırıyoruz. Bir dahakine edebinle sevin."

Editör: Yağmur Kaya