İstanbul’da akıllara durgunluk veren bir dolandırıcılık olayı yaşandı.

Ortaköy’de 20 yıllık bir emlakçıya gelen dolandırıcı evini satmak istediğini söyledi. Evinin değerinin 2 buçuk milyon lira olduğunu söyleyen dolandırıcı, ilginç bir şekilde sözde evinin fiyatını 1 buçuk milyon liraya kadar düşürdü.

100 BİN LİRA KAPORA ALDI

Emlakçıyı eve götürüp, gezdiren dolandırıcı bir de 100 bin TL kapora aldı. Üstelik sadece emlakçıyı değil farklı müşterileri de ev satma bahanesiyle kandırmıştı.

Dolandırıcının Ortaköy'deki barları mesken edindiğini söyleyen mağdur emlakçı Hikmet Koçyiğit, sözde dairenin 2+1 olduğunu bu nedenle de çok talep gördüğünü söyledi.

Koçyiğit, sazan sarmalının ilk aşamasını şöyle anlattı;
“Benim akrabam barlarda çalışıyordu. Orda bir ağabeyim var evini satmak istiyor dedi. Sonra da benim ofisime geldi. Ortaköy'de evim var satacağım dedi. Fiyatını 2 buçuk milyon liradan tam 1 buçuk milyon liraya kadar düşürdü. Sonra da 100 bin lira kapora aldı

dolandirici-satilik-ev-show-ozel (1)

DOLANDIRILDIĞINI EVİN GERÇEK SAHİBİNE ULAŞINCA ANLADI

Dolandırıcının kiracıları da aynı tuzakla kandırdığını söyleyen Koçyiğit, dolandırıdığını ise evin gerçek sahibine ulaşınca öğrendi.

Dolandırıcı evin gerçek sahibi Haki Dalkılıç'ı da 'Evini 2 buçuk milyona satacağım, alıcı buldum’ diyerek kandırmıştı.

EVİN GERÇEK SAHİBİ DE 'SAZAN SARMALI'NA DÜŞTÜ

Dalkılıç'a kapora göndereceğini ama tapudan randevu alması gerektiğini söyleyen dolandırıcının tezgahı, kapora gelmeyince ortaya çıktı.

dolandirici-satilik-ev-show-ozel (3)

Emlakçı ile buluşan ev sahibi tüm gerçeği öğrendi, üstüne üstelik dolandırılanlar sadece onlar değildi.

1 MİLYON YAKIN VURGUN YAPTI

Başkasının evini kendisinin gibi satmaya çalışan hırsız, kapora adı altında onlar müşteriden aldığı pralarla 700-800 bin liralık vurgun yapmıştı.

Hem ev sahibi hem emlakçı, dolandırıcıdan şikayetçi oldu.