2024 AĞUSTOS ASGARİ ÜCRET ARTACAK MI?

Asgari ücrete ikinci zam gelecek mi? Ağustos ayında asgari ücret artacak mı? sorularının yanıtları araştırlıyor. Asgari ücret 2024 yılı için 700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere net 17 bin 2 lira olarak belirlenmişti. Memur maaşlarına yapılan zammın ardından asgari ücrete de zam yapılması için bekleyiş devam ediyor. Peki asgari ücrete zam gelecek mi? İşte merak edilen soruların yanıtları..

Vergimaasparalira 1475916

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?

Milyonlarca çalışan, asgari ücret tutarının artıp artmayacağını araştırıyor. Ekonomiye yönelik çalışmalar ve asgari ücret zammı için yapılan açıklamalar dikkatle takip ediliyor. Asgari ücrete Ağustos ayında ara zam yapılmasına yönelik beklentiler, en düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya çıkarılmasıyla arttı.

Evde Bakim Maasi Yatan Iller Mart Ayi Evde Bakim Parasi Yatti Mi Evde Bakim Parasi Hangi Ille 4Mart2024 1

Gözler özellikle, konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücret açıklamasına çevrildi. Geçtiğimiz haftalarda değerlendirmelerde bulunan Bakan Işıkhan, "Ocak ayında ona göre artış yapıldı. Ekonomi denge işidir. Bunu gözetmemiz gerekiyor." demişti. 

Evde Bakim Maasi Yatan Iller Mart Ayi Evde Bakim Parasi Yatti Mi Evde Bakim Parasi Hangi Ille 4Mart2024 4

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret tartışmaları üzerine bir açıklama yaptı. Mecliste AK Parti grup toplantısı öncesi soruları yanıtlayan Bakan Işıkhan "Göstergeler olumlu ilerliyor" diyerek asgari ücrette ara zammın olmayacağını belirtti. Bakan Işıkhan asgari ücrette artış için Aralık ayını işaret etti.

Editör: Nurseli Fırat