Diyarbakır'da, 21 Ağustos günü kaybolduktan sonra kayıplara karışan ve 18 gün sonra cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor.

91 NUMUNE ÜZERİNDE DETAYLI İNCELEME

Anne, baba, amca ve ağabeyi ile kuzenlerinin de aralarında olduğu 25 kişinin sorgu işlemleri de Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı'nda sürüyor. İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda Narin'den alınan 91 numune üzerinde de detaylı inceleme yapılıyor.

NEVZAT BAHTİYAR'I ÖZELLİKLE Mİ SEÇTİ?

Adli Tıp Uzmanları, Narin'in ne zaman öldüğüne ve nasıl öldürüldüğüne dair ceset üzerinde çalışmalarını yaparken, küçük kızı dereye gömen itirafçı Nevzat Bahtiyar'ı amca Salim Güran, iyi tanıdığı ve ustalığından dolayı bilerek seçtiği belirtiliyor.

PROFESYONEL BİR ŞEKİLDE SAKLAYABİLİR

Sıva ve duvar ustası olduğundan dolayı cesedin saklanacağı yeri iyi ve profesyonel bir şekilde hazırlayabileceğini düşünerek Bahtiyar'ı seçtiği ifade ediliyor. Jandarma tarafından Narin'in bulunduğu yerde 8 kez yapılan tüm aramaya rağmen ceset bulunmamıştı.

ADETA BİR MEZAR GİBİ 

Bahtiyar, talihsiz kız için deyim yerindeyse suyun içinde adeta bir mezar görünümünde yer hazırlaması amcanın Nevzat Bahtiyar'ı bilerek ve isteyerek çağırdığını ortaya çıkıyor.

İTİRAFÇI NEVZAT BAHTİYAR ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Öte yandan, sorgulama işlemleri süren 25 kişi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'nca bir günlük ek gözaltı kararı alındı. İtirafçı Nevzat Bahtiyar ise adliyeye sevk edildi.

Editör: Ceyda Taylan