Ortadoğu’daki birçok yayın organının Al Monitor’dan alıp yayınladığı röportajda Yektaş, “Tünellerimizi geliştiriyoruz. Tünellerde internet ve elektrik var” diyor. Türk ordusunun SİHA’larla vurması yüzünden zor duruma düştüklerini söyleyen Yektaş, Zaman’a verdiği röportajda bu tünellerin “sadece sığınak değil, aynı zamanda temel ihtiyaçlarını giderebilecek yeraltı evi” olduğunu anlattı. Yektaş, röportajın devamında Zaman'a, tünelleri banyo, mutfak, oturma odası ve hatta seminerler için toplantı odaları olarak tanımlayarak, "Dağlarda gerçek apartmanlar inşa ettik" dedi.

Zaman, PKK propagandasının yapıldığı bu röportaja “Dağ zirvelerinden yeraltına: PKK Türkiye'nin insansız hava araçlarına yanıt veriyor” başlığı attı.  

AMBERİN ZAMAN KİMDİR?

Amberin Zaman baba tarafından Irak kökenli Bangladeşli, anne tarafından ise Gürcü, Tatar ve Yörük kökenlidir. Babası Arshad-uz Zaman, 1950'li yıllarda Paris'te Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olduktan sonra ilk görev yeri İstanbul olmuştur. Pakistan'ın İstanbul Büyükelçiliği’nde basın ataşeliği yapan baba Zaman, İstanbul'da Notre Dame de Sion mezunu olan Vasfiye Kalmuk'tan Türkçe dersleri aldı. Zaman ve Kalmuk arasında ilişki evlilik ile sonuçlandı. Amberin Zaman, çiftin bu evliliğinden olan iki kızından biri olup New York'ta doğmuştur. Üniversiteyi İsviçre'de bitiren Amberin Zaman, 2004 yılında Amerikalı diplomat Joseph Pennington ile evlenmiştir. Türkiye’de çeşitli gazetelerde yazılar yazan Zaman, bir süredir Al-Monitor için makaleler yazıyor.

Editör: Haber Merkezi