Al Monitor isimli Orta-Doğu haberleri yapan internet sitesinde çalışan Amberin Zaman, terör örgütü PKK'nın üst düzey isimlerinden biri olan Serdar Yektaş'la çarpıcı bir röportaj yaptı. Terör örgütünün, Türk ordusu karşısında nasıl bir duruma düştüğünü gözler önüne seren röportajın ayrıntılarını ve Amberin Zaman ile ilgili detayları derledik...

3 (3)

AMBERİN ZAMAN KİMDİR?

1 Şubat 1960 tarihinde dünyaya gelen Amberin Zaman, baba ve anne tarafından Bangladeş ve Gürcistan asıllı. Pakistan'ın İstanbul basın ateşeliği görevinde bulunan babasının, Türkçe dersleri aldığı Vasfiye Kalmuk'la evlenmesin ardından ABD'nin New York kentinde dünyay gelen Zaman, liseye kadar eğitimini ABD'de sürdürdü.


4 (5)

Üniversiteyi İsviçre'de okuyan Amberin Zaman, The Washington Post, The Daily Telegraph of London ve Los Angeles Times gibi hatırı sayılır basın yayın kuruluşlarından Türkiye muhabirliği görevlerini üstlendi. Türkiye'de ise Taraf ve Habertürk gibi kurumlarda çalışan Zaman, 2004 yılında ise Amerikalı diplomat Joseph Pennington ile hayatını birleştirdi.

2-37

Bir dönem eşinin görevi nedeniyle Ermenistan'ın başkenti Erivan'da hayatını sürdüren Zaman, terör örgütü PKK ile ilgili yaptığı haberlerle dikkat çekiyor.

AMBERİN ZAMAN'IN PKK İLE İLGİLİ YAPTIĞI HABERİN DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: Mete Ertunç Sevilir