Zengin sosyal medya fenomeni, güzellik merkezleri sahipleri olarak tanınan Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın “kara para aklama” suçlamalarıyla karşı karşıya kaldığı soruşturma kapsamında, milyonlarca liralık kara para trafiğini yönettikleri iddia edilmiş, Dilan Polat ve Engin Polat tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin bu durumu, MASAK kabusuyla zengin sosyal medya fenomenlerinin tüm paylaşımlarını tek tek silmeye başlamasına neden olmuştu.

Kamuoyunun zengin ve lüks içinde yaşamlarıyla dikkat çeken sosyal medya fenomenlerine odaklanması üzerine bir başka sosyal medya fenomeni olan Alp Kılınç, “sosyal medya fenomenlerinin ihtişamlı yaşamlarının” yoğun takip edilmesi nedeniyle kendisine konu olarak “lüks yaşantıya sahip sosyal medya fenomenlerinin ifşa edilmesini” seçmişti.

ALP KILINÇ ÖLÜM TEHDİTLERİ Mİ ALIYOR?

Sosyal medya dünyasında eğlenceli içerikleriyle tanınan fenomen Alp Kılınç, son zamanlarda lüks yaşam tarzlarını ortaya çıkardığı ünlü isimlerle gündemde. Kılınç, bu paylaşımlarının ardından ölüm tehditleri almaya başladı ve can güvenliği konusunda endişelerini dile getirdi. "Umarım devlet hızlı bir şekilde müdahale eder, aksi takdirde genç yaşta hak arayışımız kurşunla son bulabilir" şeklinde konuştu.

ALP KILINÇ'IN IFŞALADIĞI ÜNLÜLER VE GÜNDEME GETİRDİĞİ KONULAR

Alp Kılınç, Engin ve Dilan Polat ailesinin gözaltına alınmalarının ardından lüks yaşantılarıyla dikkat çeken bazı isimleri ifşa etmeye başladı. Bu kişiler arasında Şulemsi, Tayyar-Özlem Öz, Neslim Güngen, Nevra Bilem ve Rabia Toprak yer alıyor.

TEHDİTLER VE SOSYAL MEDYADAKİ PAYLAŞIMLAR

Alp Kılınç, aldığı tehditler ve bu kişilerin "mahkemeye vereceğiz" şeklindeki tepkileri üzerine sosyal medya hesabından durumu anlattı. "Bir yandan ölüm tehditleri alıyorum, diğer yandan aileme ve bana taciz var. Bu oyunları herkes biliyor ama korkuyorlar. Devletin müdahalesini umuyorum" şeklinde ifadeler kullandı.

ALP KILINÇ'IN GEÇMİŞTEKİ DAVA VE YORUMLARI

Daha önce Hande Erçel'e yönelik "Bazlama surat" yorumuyla davalık olan ve para cezasına çarptırılan Kılınç, Instagram'da lüks yaşam sürdüğünü iddia ettiği isimler hakkında eleştirilerde bulunmuştu.

Güzellik merkezi sahibi Neslim Güngen'e yönelik, "Instagram'da lüks yaşam sürüyorlar ama kimse para kaynağını sormuyor" yorumunu yapmıştı. Kılınç ayrıca, Şulemsi, Tayyar-Özlem Öz, Nevra Bilem ve Rabia Toprak hakkında da "Biri ne yapıyorsa diğeri onu taklit ediyor" şeklinde yorumlar yaparak dikkat çekmişti.