Sağlıklı bir yaşamda öğün atlamadan yemek yemek çok önemlidir. Ancak öğünlerin atlanmadığı bir beslenme düzeninde öğünlerin içeriğine de dikkat etmek gerekir. Uzmanlar, kahvaltının enerji dolu e zinde bir başlangıç için özenle seçilmiş gıdalarla yapılması gerektiğini vurgularken bazı besinlerin tüketilmesinin kansere neden olabileceğini açıkladılar. İşte kahvaltıda tüketmemeniz gereken o besinler…

K A H V A L T I

1. DOMATES

C vitamini açısından zengin bir besin olan domates, aç karnına tüketildiğinde içeriğindeki tanik asit nedeniyle mide problemlerine yol açabilir. 

2. GAZLI İÇECEKLER

Alkolsüz içeceklerin aç karnına tüketilmesi midenin aşırı şişmesine ve asit seviyesinin yükselmesine neden olabilir. Bu durum, uzun vadede yemek borusu kanseri riskini artırabilir.

3. YAĞLI HAMUR İŞLERİ

Lokma, puf böreği gibi ağır hamur işleri, sabah kahvaltısında lezzetli ve hızlı bir seçim gibi görünse de sağlığınızı olumsuz etkileyebilir.

P İ Ş İ

4. BAHRATLI YİYECEKLER

Baharatlar yemeğin lezzetini artırsa da aç karnına tüketildiğinde kramplara ve mide tahrişine neden olabilir.

5. ŞEKERLİ GIDALAR

Şeker aç karına tüketilmesi halinde insülin dengesizliğine yol açarak göz sorunlarına neden olabilir. Özellikle şeker hastalığı riski taşıyanların tatlılardan tamamen uzak durması gerekmektedir.

6. YOĞURT

Yoğurt, faydalı laktik asit bakterileri içerse de aç karnına alındığında midedeki asit seviyesi nedeniyle etkisiz hale gelebilir. Yoğurdun, yemek yedikten bir veya iki saat sonra tüketilmesi daha sağlıklıdır.

Kaynak: haber merkezi