Türkiye kara para aklama ve vergi kaçakçılığına yönelik baskılarını yoğunlaştırarak özellikle yüksek profilli sosyal medya fenomenlerini hedef alıyor. Son olarak, sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat bu tür faaliyetlere karıştıkları iddiasıyla 5 Kasım'da tutuklandı. Lüks yaşam tarzlarını ve pahalı arabalarını sosyal medyada sergilemeleriyle tanınan çift, tutuklanmalarının ardından cezaevine gönderildi.

DİLAN POLAT'IN TUTUKLANMASI SONRASI SON GELİŞMELER

Yaklaşık iki aydır cezaevinde bulunan Dilan Polat'la ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Yaklaşık dört yıldır antidepresan kullandığı bilinen Polat'ın ilaçlarının bitmesi üzerine 29 Aralık'ta İstanbul Bakırköy'deki Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiği bildirildi. Hastanede yapılan muayenelerin ardından ünlü fenomen Silivri'deki Marmara Kapalı Cezaevi'ne geri gönderildi.

DİLAN POLAT'IN SAĞLIĞI VE FELÇ RİSKİNE İLİŞKİN ENDİŞELER

Hürriyet'in haberine göre, Dilan Polat'ın avukatı Hüseyin Kaya, müvekkilinin sağlık durumuna ilişkin bilgi verdi. Hüseyin Kaya, "Müvekkilim çocukları için çok üzülüyor. Bu durum psikolojik durumunu daha da kötüleştiriyor gibi görünüyor. Yürümekte zorluk çekiyor ve muhtemelen strese bağlı olarak görüşmelerimiz sırasında yüzünde uyuşma yaşadığından bahsetti. Sakinleştirici ve destek hapları kullanıyordu." bilgilerini verdi.

DİLAN POLAT’IN FELÇ RİSKİ Mİ VAR?

Avukat Hüseyin Kaya ayrıca Polat'ın felç riskiyle karşı karşıya olduğunu belirterek kritik bir endişenin altını çizdi. Avukat Hüseyin Kaya sözlerini şöyle sürdürdü: "Tüm bu yaşananlar onu psikolojik olarak ciddi şekilde etkiledi ve yoğun biyolojik acı çekmesine neden oldu. Ciddi bir psikolojik çöküntü yaşıyor. Görüştüğüm doktorlara göre yüzünde zaman zaman görülen uyuşukluk, yaşadığı stres ve baskı nedeniyle yüksek bir felç riskine işaret ediyor."