Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı için beklenen tarih geldi çattı. Yurt genelindeki milyonlarca vatandaşımızın da oldukça merak ettiği toplantı bu kez Ahlat'ta düzenlenecek. Toplantının yapılacağı güne kısa bir süre kala toplantının neden Ahlat'ta yapılacağı ve Ahlat'ın nerede yer aldığını detayları derledik!

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı, bu kez 25 Ağustos Pazartesi günü Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilecek.

2 (3)

AHLAT NEREDE VE KABİNE TOPLANTISI NEDEN AHLAT'TA YAPILIYOR?

Ahlat, Bitlis'e bağlı bir ilçe olarak Van Gölü'nün kuzeybatısında yer alıyor. Kabine Toplantısı da Malazgirt Zaferi’nin 953’üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında burada düzenlenecek ve ilk kez Ankara dışında yapılmış olacak.

3 (3)-3

AHLAT HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

Ahlat Doğu Anadolu Bölgesinin, Yukarı Murat –Van Bölümü’nde, Süphan ve Nemrut dağları arasında bulunan plato üzerinde kurulmuş, Bitlis İli’ne bağlı, 34.000 nüfuslu bir ilçe merkezidir.

Asya’dan Anadolu’ya uzanan yolların üzerinde bulunması, Doğu Anadolu’ya göre ılıman iklimi, bereketli toprakları, bina yapımına elverişli yapı malzemesi olan Ahlat taşı ve su kaynakları ile tarihin her döneminde dikkat çekmiştir.

Şehrin en eski sakinleri olan Urartular buraya "Halads" derken, Türkler ve İranlılar "Ahlat", Kürtler "Xelat", Ermeniler "Şaleat", Süryaniler "Kelath" ve Araplar "Hil’at" demişlerdir.

Ah4

Editör: Mete Ertunç Sevilir