ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bulunan California Üniversitesi'nde, Filistin destekçisi öğrenciler tarafından kurulan Gazze Dayanışma Kampı, yüzleri maskeli ve ellerinde sopalar bulunan bir grup İsrail yanlısı tarafından hedef alındı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, saldırganlar kampın çevresindeki barikatları yıkmaya çalıştı ve Filistin destekçilerine çeşitli cisimler, özellikle su şişeleri fırlattı.

GÜVENLİK GÖREVLİLERİNİN OLMAMASI DİKKAT ÇEKTİ

Olay sırasında üniversite kampüsünde herhangi bir güvenlik görevlisinin bulunmaması gözlemlendi. Bu durum, çevredeki bazı gazeteciler ve öğrenciler tarafından büyük bir güvenlik zafiyeti hatta Filistin destekçilerine yönelik bir tuzak olarak değerlendirildi. İlgili gazeteci Sergio Olmos, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Bir saattir buradaki bu çatışmayı izliyorum ve herhangi bir polis müdahalesi göremedim" dedi.

POLİS MÜDAHALESİNİN EKSİKLİĞİ ELEŞTİRİLERE NEDEN OLDU

ABD polisinin, barışçıl gösteri yapan öğrenci ve öğretim görevlilerine müdahale ettiği önceki olaylarda gösterdiği sert tutumun aksine, İsrail yanlılarının saldırısı sırasında ve sonrasında uzun süre bölgede görünmemesi eleştirilere yol açtı. Sosyal medyada paylaşılan videolarda, İsrail yanlısı grupların Gazze Dayanışma Kampı'na havai fişekler fırlattığı da görüldü, bu da gerginliğin boyutunu gözler önüne serdi.

Editör: Mevlüt Peker