AFAD’dan konuya ilişkin yapılan açıklamada, meteorolojiden alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre; 41 il için Turuncu, 31 il için Sarı uyarı olmak üzere toplam 72 il için meteorolojik uyarı yapıldığı duyuruldu.

VATANDAŞLARA UYARI! AFAD TEYAKKUZDA

Açıklamada, uyarı verilen illerde valilik, kaymakamlık ve il AFAD müdürlüklerine bilgilendirme yapıldığı belirtildi. Ayrıca sarı ve turuncu meteorolojik uyarı verilen illerde AFAD ekiplerinin teyakkuz halinde olduğu bildirildi. Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, çatı uçması, ağaç/direk devrilmesi, soba/baca zehirlenmeleri, buzlanma ve don olayları ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması konusuna dikkat çekildi.

TURUNCU UYARI VERİLEN İLLER HANGİLERİ?

Turuncu uyarı verilen illerin arasında yer alanlar: 

"Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Antalya, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, İstanbul, Mersin, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Niğde, Rize, Sakarya, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Şırnak, Yalova ve Zonguldak."
SARI UYARI VERİLEN İLLERİN LİSTESİ
Sarı uyarı verilen şehirlerin listesi ise şöyle:
"Aksaray, Ankara, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bitlis, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Ordu, Osmaniye, Siirt, Uşak ve Yozgat."