İstanbul'un en nezih semtlerinden biri olan Levent'teki 4'üncü gazeteciler sitesine ait bir parselde plan değişikliği yapıldı, 2 ya da 4 katlı evlerden oluşan sitenin yeşil alan olarak geçen arsasına şimdi 23 katlı rezidans projesi yapıldı. İnşasına başlanan rezidans planının imara aykırı olduğunu öne süren site sakinleri, tepkilerini dile getirdi.

Rezindas yapımını "bir imar cinayeti" olarak niteleyen ve yaşam alanlarının kalmayacağını savunan site sakinleri, "Burada imar izni 10,5 metreye kadar. Gördüğünüz bu alan çarşı alanı olarak, 2 katlı yapılar vardı burada. 9 kat yerin altı, 14 kat yerin üstü totalde 23 kat oluyor. Burada 400 tane hane var; burası kaldırmaz bunu, mümkün değil. Sitede çok fazla yaşlı insan var buraya ambulans dahi giremez" dedi.

4-katli-binalarin-arasina-rezidans-2

'YAŞANMAZ BİR HALE GELECEK'

Mahalle sakinleri İBB Meclisi'nin imar değişikliğine onay vermediğini de belirterek "Zaten Türk Mühendisler ve Mimarlar Odaları Birliği burada yaya yürüyüş yolunun bile olmadığını, tek yönlü bir trafik olduğunu ve buranın yaşanmaz hale geleceğini raporunda belirtmiş" dedi.

4-katli-binalarin-arasina-rezidans-4

İPTAL İÇİN DAVA AÇILDI

Levent mahallesinin koruma altındayken betona gömülmesinin çok büyük haksızlık olacağını savunan site sakinleri ruhsat iptali davası açtı.

4-katli-binalarin-arasina-rezidans-1