2024 LGS TERCİHLERİ BAŞLADI

LGS sonuçlar 28 Haziran Cuma günü açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından gözler, LGS tercihlerine çevrildi. LGS tercihleri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan LGS taban puanları tablosu üzerinden yapılacak. MEB tarafından 2024 lise LGS tercih kılavuzu yayınlandı. Peki, LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS tercihleri nereden ve nasıl yapılır? İşte detaylar..

Lgs Sinav 18032024 1

LGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, “2024 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu” yayımlandı. Buna göre Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak ortaöğretim kurumları tercih süreci, 28 Haziran- 17 Temmuz tarihleri arasında yapılacak, yerleştirme sonuçları ise 22 Temmuz’da açıklanacak.

LGS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

L G S Liseye Geçiş Sınavı 5

LGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

LGS tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.

Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. 

Editör: Nurseli Fırat