DGS 2024, 30 Haziran Pazar günü gerçekleştirildi. Üniversitelerde aldıkları önlisans eğitimini lisans eğitimine tamamlamak isteyen kişiler, Dikey Geçiş Sınavı sonucunu heyecanla bekliyor. ÖSYM tarafından uygulanan sınavda sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulandı. DGS 2024 sınavı sonuçları sadece 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için yapılacak yerleştirmede geçerli olacak. Peki DGS 2024 sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar..

ösym-dgs-ek-tercih-ne-zaman

2024 DGS GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi 2024 yılında düzenlediği merkezi sınavın takvimini duyurdu. DGS sınav giriş belgesi, ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr internet adresinde, 13 Haziran'da erişime açıldı. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğraf yer aldı. Sınava katılan adaylar, belgeleri ile giriş yaptı. Bu kapsamda; Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 30 Haziran Pazar günü tamamlandı.

DGS-tercih-sonuçları-ösym

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) 2024 SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) merkezi tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı'nın (2024-DGS) sonuçları 14 Ağustos'ta açıklanacak.

ÖSYM DGS 2024 SINAV SONUÇ GÖRÜNTÜLEME EKRANI
 

Editör: Nurseli Fırat