Ünlü şefler, Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna'nın jüri olduğu MasterChef Türkiye'de 17 Ekim dün akşam duygu dolar anlar yaşadı. Danilo Zanna ile dertleşen Nigar’ın anlattıkları karşısında kimse gözyaşlarını tutamazken, tartışma olduğunu saklanma gereğini duyduğunu açıkladı.

17 Ekim Cuma günü yarışmacılar takım oyununda hem takım dokunulmazlığı hem de bireysel dokunulmazlık için mücadele etti. Şefler, mavi ve kırmızı takımda yarışmanın ilk turunda protein ve sebze ürünlerinin kullanıldığı yaratıcılık gerektiren bir oyunu oynandı. 

640

17 EKİM MASTERCHEF’TE NE OLDU?

Mavi takım kaptanı Semih, "Önümüzde iki oyun daha var. O yüzden ben hiçbir arkadaşımın motivasyonunun düştüğünü düşünmüyorum. Bunlar bu yarışmada olabilecek şeyler. İstemezdim gerçekten öyle bir hata yapmak. Bu konuda kendime çok kızıyorum. Olabiliyor böyle şeyler ama bütün arkadaşlarımla tek tek konuştum. Geçmişi geçmişte bıraktık" dedi.

Kırmızı takım kaptanı Muratcan ise "İlk oyuna nasıl geldiysek onun üstüne katarak geldik. Güzel bir takım oyunu olacak bu seferde. Biz bireysel olarak da bakmıyoruz buna takım olarak da bakıyoruz. Bugünü de galibiyetle kapatarak iyi bir skor getireceğimi düşünüyorum" diye konuştu.

Kirmizi Takim 14 Ekim Haftasi

MASTERCHEF DOKUNULMAZLIĞI KİM KAZANDI?

Protein ve sebze ürünlerinin kullanıldığı Yarışmanın ilk turunda takım oyununu kazanan kaptanı Muratcan olan kırmızı takım oldu.  

MASTERCHEF BİREYSEL DOKUNULMAZLIĞI KİM KAZANDI?

Mavi Takım'da bireysel dokunulmazlığı kazanan Hakan oldu. 

Eleme

MASTERCHEF ELEME ADAYLARI KİMLER?

Gecenin sonunda eleme oylaması yapıldı. Oylamada Akın ve Kaan 7'şer oy aldı. Oylamaların eşit çıkması nedeniyle potaya gidecek yarışmacıyı kaptan Semih belirledi. Bireysel dokunulmazlığı kazanan Hakan ise, eleme potasına Nigar'ı gönderdi. Semih de kararını Akın'dan yana kullandı. Böylece bu hafta MasterChef eleme adayları şu şekilde belirlendi:

  • Eda
  • Onur
  • Nigar
  • Akın

Nigar1

17 EKİM MASTERCHEF NİGAR NEDEN AĞLADI?

İlk turda yemek yaparken Danilo Şef'le dertleşen Nigar, Hakan ve Kaan ile problem yaşadığını dile getirdi. Nigar yaptığı açıklamada, "Beni üzüyor bu konular. Hiç mutlu hissetmiyorum gerçekten. Ben çok tartışmayı seven bir insan değilim. Ben eşimle bile hiç tartışmadım. Böyle olmasını istemiyorum. Elimden de bir şey gelmiyor çünkü ben böyle bir insanım. Üstüne gidemiyorum olayların" dedi.

Nigar-1

Konunun bir yanlış anlaşılma olduğunu ifade eden Nigar, "Adapte olamıyorum hiçbir şeye. İnanın bana kardeşim bir kelime söyledi diye 10 senedir kardeşimi görmüyordum. İlk defa bu program sayesinde barıştım kardeşimle. Ben annemle 10 senedir konuşmuyorum. Zor şeyler yani benim için bunlar. Ben kavga edemiyorum. Benim babam alkolik bir adamdı. Bizi çok döverdi. Kavga bende çok korkunç bir şey içinde. Gerçekten bunu yenemiyorum. Çünkü çok zor büyüdük şefim. Benim babam 46 yaşında alkolden öldü. Sokaklarda yatardık. Bir şey olunca ben saklanma ihtiyacı duyuyorum" açıklamasında bulundu.

MASTERCHEF NİGAR KAÇ YAŞINDA, NERELİ, BOYU?

Masterchef Türkiye yarışmasına Ankara’dan katılan Nigar Akyıldız, 50 yaşında ve Nigar 2 çocuk sahibidir. 11 yıldır butik pastacılık yaptığını belirten Nigar Akyıldız, ‘‘Artık mesleki olarak belli bir yere geldiğimi düşünüyorum. Bu yüzden kendime zaman ayırmak için bir fırsat buldum ve buradayım’’ diyerek niçin Masterchef’e katıldığını ifade etmişti.

Editör: Rahime Özbey